Creveti in unt usturoiat, serviti cu salata fresh
Ingrediente: (pentru 2 portii)
Pentru creveti:
- 700 g creveti curatati
- 120 g unt
- 8 catei de usturoi
- 40 ml vin alb
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- o lamaie mica
- cateva fire de patrunjel proaspat
- sare+piper
Pentru salata:
- 2-3 fire de ceapa verde
- o salata mica
- 2-3 castraveti mici
- ~15 rosii cherry
- un ardei kapia
- 40 g seminte de floarea soarelui crude
- ulei de masline+otet balsamic
- sare+piper
Preparare:
Crevetii se spala si se curata, se pun intr-o sita si se scurg bine de apa.
Usturoiul se curata si se da prin presa de usturoi.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si cand acesta s-a incins adaugam crevetii. Ii rumenim bine pret de 3-4 minute si apoi ii scoatem cu ajutorul unei palete cu gauri, intr-un bol. Ii lasam de-oparte.
In aceeasi tigaie continuam sa gatim: punem 80 g de unt si cand untul este topit adaugam usturoiul maruntit. Gatim la foc mediu pret de 2 minute si amestecam des. Adaugam apoi vinul si zeama de lamaie, amestecam si lasam sa scada, cam 3-4 minute, amestecand din cand in cand.
Punem apoi inapoi in tigaie crevetii, adaugam sare si piper si restul de unt. Amestecam bine si mai gatim cam 2-3 minute.
Presaram patrunjel proaspat tocat peste creveti.
Pregatim salata: Spalam legumele, le taiem dupa caz, adaugam ulei de masline, otet balsamic, sare si piper si amestecam bine.
Pe o farfurie punem salata si alaturi punem crevetii. Servim cu un pahar de vin alb rece.