PSD îşi respectă angajamentele: relansează şi sprijină programe esenţiale pentru întărirea securităţii alimentare a ţării,

DEPUTAT PSD DE GIURGIU – MARIAN MINA

🔝 PSD îşi respectă angajamentele: relansează şi sprijină #programe esenţiale pentru întărirea securităţii alimentare a ţării, pentru susţinerea legumicultorilor şi reducerea deficitului comercial, iar românii vor putea avea pe masă produse proaspete, sănătoase, curate, de calitate şi cu gust

.🔺Pentru programul #TOMATA, se acordă un sprijin de 4.000 de euro/beneficiar (3.000 de euro pentru ciclul 1 de producție + 1.000 de euro pentru ciclul 2 de producție) pentru producțiile vândute în perioada 1 martie – 10 iunie (ciclul 1), respectiv 15 octombrie – 9 decembrie (ciclul 2).

📌 În cadrul Programului de sprijinire a legumelor deficitare se acordă un sprijin de 1.000 de euro/beneficiar pentru producțiile valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie (ciclul 2).

📌 În Programul de sprijinire a usturoiului, se acordă un sprijin de 3.000 de euro/beneficiar/ha pentru producțiile valorificate în perioada 1 iunie – 21 decembrie.

🔺 Totodată, în contextul creșterilor uriaşe ale facturilor la electricitate și gaz, ministrul Agriculturii are în vedere și aplicarea unei scheme de sprijin, de la 1 februarie, pentru agricultură și industria alimentară. Acesta prevede, de exemplu, compensarea pentru bonusul de cogenerare și pentru costurile cu certificatele verzi.