Câte decese a provocat COVID-19 cu adevărat în judeţul Giurgiu?

Andreea Morosanu – Editor

Conform informaţiilor oficiale transmise astăzi, în judeţul Giurgiu, s-au înregistrat un număr total de 446 decese cauzate de COVID-19, încă de la începutul pandemiei. Analizând datele oficiale, putem observa cu uşurinţă că numărul victimelor raportate este cu cel puţin 60% mai mare decât cifrele oficiale.

Cel mai probabil vor trece mulţi ani de zile până vom înţelege efectele pandemiei Covid-19 şi a acţiunilor din această perioadă asupra societăţii. Această situaţie nu are un precedent clar în istorie şi a determinat schimbări majore în rândul societăţii, economiei tarii si nu numai.

Totuşi, timid, poate fi începută calcularea unor aspecte importante, cum ar fi un calcul relativ simplu despre câte vieţi au fost pierdute datorită pandemiei de Covid-19 în judeţul Giurgiu. Calculul se bazează exclusiv pe date oficiale şi curente oferite de Institutul Judeţean de Statistică Giurgiu, care reflectă o medie a deceselor în ultimii 7 ani, perioada în care, deşi pandemia Covid-19 a intervenit, numărul persoanelor decedate în judeţul Giurgiu nu a suferit mari modificări.

Conform informaţiilor oferite, numărul deceselor anuale arata în felul următor:

 2015 – 4267 decese înregistrare în judeţul Giurgiu

2016 – 4302 decese înregistrare în judeţul Giurgiu

2017 – 4413 decese înregistrate în judeţul Giurgiu

2018 – 4446 decese înregistrate în judeţul Giurgiu

2019 – 4381 decese înregistrate în judeţul Giurgiu

Iar pentru ultimii 2 ani vom analiza în ansamblu numărul deceselor pe luni:

Practic, dacă stăm şi analizam cifrele pe anul 2020, începând din lună martie ca punct de pornire pentru apariţia COVID-19 în România, şi comparând cu numărul deceselor lunare din primele 3 luni ale anului 2020, observăm că perioada pandemiei nu a înregistrat un număr mai mare de decese aşa cum ni s-a prezentat până acum.

Dacă analizăm lunile iunie-iulie-august ale anului 2021, perioada în care măsurile restrictive au fost diminuate, numărul deceselor este mai mare decât în lunile care reprezentau perioada de debut a pandemiei (martie-aprilie-mai 2020), luni în care s-a introdus starea de urgenţă.

Vor mai exista analize, vor mai exista calcule, vom asista la adevăruri groaznic de dureroase vis-a-vis de această perioadă, din care pot trage simple concluzii cu care probabil, mulţi cititori rezonează:

  1. Pandemia declarată, nu se justifică! Efectul acesteia, fiind clar economia ţării distrusă, efecte care încep să se simtă din ce în ce mai profund.
  2. Psihoză indusă de media care inspiră panică, frică şi moarte, lucru care a condus către o creştere alarmantă în rândul persoanelor diagnosticate cu forme uşoare sau mai grave de anxietate, depresii în rândul adolescenţilor ce au fost privaţi de la educaţie şi socializare, un număr de sinucideri alarmant în ultimii 2 ani, decese care se adăugă la numărul anual de decese dar nimeni nu subliniază cauza. De unde atâta panică dacă statisticile faptice arata contrariul?
  3. Cel mai dureros aspect, şi anume zeci de spitale închise în România. După ce că sistemul sanitar este la pământ de ani buni, perioada pandemiei l–a îngropat. Zeci de spitale şi-au închis uşile pentru bolnavii cronici, pentru persoanele care sufereau de boli în stadii avansate, sau zecile de persoane care au decedat arse în spitalele din România. Şi aceştia sunt tot nişte numere adăugate la decesele anuale. Şi cu toate astea, numărul deceselor nu a crescut vizibil în perioada pandemiei.

Pentru toţi cei care doresc adevărul, cu siguranţă va veni ziua în care acesta va ieşi la iveală, iar până atunci vă recomand să îndrăzniţi să vă exprimaţi, să îndrăzniţi să gândiţi, să cercetaţi şi să nu tăceţi! Important este să încetăm să fim nepăsători în faţa acestei bătăi de joc mediatice, să vă protejaţi într-un mod normal darn u prostesc!

Ştim cu toţii că vor urma în curând alte luni de lockdown probabil, şcoli închise şi restricţii din ce în ce mai multe, şi toate astea ajută la ce? Conform statisticilor, aceste măsuri repetitive nu oferă nimic altceva decât distrugerea din toate punctele de vedere a ţării şi a societăţii în care trăim!