“Pe aici nu se trece”

SENATOR PSD DE GIURGIU – ROBERT CAZANCIUC

între bătălia de la Oituz și scoala de la BucureștiLa puțin peste 100 de ani de la celebrul ordin al generalului Eremia Grigorescu, un alt ordin, al miniștrilor educației și sănătății, face istorie.

De data aceasta, el nu a fost rostit în fața soldaților pentru a-i însufleți în bătăliile pentru reîntregirea și apărarea țării , adică pentru viitorul ei, ci publicat în gazeta oficială cu scopul de a apăra tot viitorul, reprezentat astăzi de școală.Iau documentul cu pricina și constat că pe deștepții țării nu îi întâlnim doar în istorie, ci și la cele 2 ministere aflate în prima linie a bătăliei cu pandemia și repetenția.

Dorința de a rămâne în cartea de istorie pare să îi mâne în luptă pe acești oameni care trebuie să facă ceva memorabil pentru a-și împlini visul, cum ar fi să ordoni că principalul inamic al școlii îl reprezintă chiar copiii.Primul pas: divide et impera! Pentru a putea stăpâni, să spunem pandemia, trebuie să începi prin a împărți copiii cum se făcea în istoria întunecată: bogați și săraci.

Tradus în zilele noastre, în copii care îsi pot plăti testele prin care să arate că nu sunt covidiți și copii de trupă, adică acei copii cu dorința de a merge la scoală, dar abandonați de cel care ar trebui să îi protejeze: statul român! Fără diplomație spus: MERGE LA ȘCOALĂ DOAR CINE ARE BANI DE TESTE!Și pentru a dovedi că am înteles din greșelile istoriei, vom lupta și împotriva plagiatului și nu vom copia nimic din strategiile nemților sau englezilor care s-au apucat să distribuie gratuit teste.

Noi am avut o revoluție și știm cât este de periculos să lași arme pe mâna nepricepuților.Lupta modernă nu se mai poate duce în izmene și cu cântece ca în 1917, e nevoie de blindaj. Simți greutatea blindajelor de la primele rânduri ale ordinului: legi, ordonanțe, comitete, comiții sunt trecute ostășeste în revistă pentru a arăta că ținem frontul cu toate instituțiile. Nu e clar cine este adversarul și nici pentru cine ne luptăm, dar obiectivul ca nimeni dintre gânditori să nu ajungă la curtea marțială, pare să fi fost îndeplinit.

Nu ai cum să nu admiri stăpânirea artei războiului de către oastea de funcționari care a înteles că, în primul rând, trebuie să se protejeze pe sine, că nu poate lăsa țara fără apărare mergând pe teren pentru a lua contact cu realitatea, expunându-se astfel molimelor, așa cum au făcut străbunii noștrii!!!

Oameni de lume fiind, au văzut totusi că viitorul e în cloud și s-au decis că e momentul să renunțăm dintr-o lovitură la școlile cu toaletă în fundul curții. Spun americanii că succesul stă în muncă, muncă și opusul ghinionului, adică puțin noroc. Norocul este reprezentat de urmașul lui Sun Tzu, Von Tzu, căruia tocmai ce i-a fost revelat noul manual de lupta, România Eșuată. Arma supremă se numește Blitzkrieg, un fel de inel al prințesei Arabela pe care atunci când îl învârtești îți mută cât ai clipi școala în Online. Parcă îl și văd pe Amza al nostru, Nea Marin: păi ce făcurăți fraților, luaserăți școala din bătătură și o duserăți la Cuca Măcăii?

Că e la Aghiuță în praznic nu ar fi o problemă, dar cum ajungi acolo, ce te faci cu școlile care nu au fost dotate cu televizoare care funcționează fără curent, după cum ne-a spus că e modern chiar un ministru al educației, istorie și el acum. Ce te faci cu sutele de mii de copiii care nu au tablete sau acces la internet, ei cum ajung la școală? Păi ei nu mai ajung, ei sunt victime colaterale într-un război dus pentru a ne păstra brand-ul de țară: reforma perpetuă a educației. Părinții și copiii zilelor noastre trebuie să fie mândri că se sacrifică în bătălia continuă pentru a găsi cele mai bune metode educaționale pentru… cei care vor veni după noi.

Ești sau nu ești de acord cu diriguitorii, un lucru e cert: oamenii au școală și cunosc sensul de la origine al proverbului Ai carte, ai parte. Acesta nu se referă la șansa în viață pe care ți-o dă învățătura, ci la cartea funciară. Cu alte cuvinte, cine are avere are si viitor, cine nu, Dumnezeu cu mila, că statul român a eșuat!Articolul este dedicat sutelor de mii de copii de români cărora prostia și ticăloșia le interzic accesul la școală și îi înrolează în cea mai mare armată din Europa: abandonul școlar!

Desen: Dragoș Rotaru