Am prezentat astăzi în plenul Camerei Deputaților declarația politică – PSD nu va vota un guvern condus de „premierul zero”

,Partidul Social Democrat NU va vota propunerea de prim ministru a președintelui Klaus Iohannis, nominalizarea ca și candidat pentru această înaltă demnitate fiind total #cinică și #neavenită. PSD nu are cum să susțină un premier care are o susținere parlamentară de 15 la sută, fiind evident că șansele ca o asemenea propunere să treacă de votul Parlamentului sunt nule.

Din păcate, Klaus Iohannis a emis încă o dovadă a faptului că nu îl interesează nici soarta românilor, nici ieșirea din criza politică și guvernamentală a cărui girant direct este! Șeful statului cu seninătatea caracteristică, îl propune pe Dacian Cioloș candidat pentru funcția de prim ministru, după pozitia sa acuzativă la adresa USR-PLUS din ultima săptămână, când a taxat dur ieșirea de la guvernare a acestei formațiuni politice.

Din respect față de românii secătuiți de explozia prețurilor și de sărăcie, dar și față de instituțiile democratice ale statului de drept, PSD nu participă la această mascaradă politică. Nu poate vota un premier de la USR-PLUS, partid care a contribuit decisiv, alături de liberali, la distrugerea țării din ultimul an.

Săptămâna trecută am demis guvernul Cîțu, prin moțiunea de cenzură, ce a fost îndreptată împotriva #întregului Executiv debarcat, respectiv și împotriva aliaților PNL, USR-PLUS. A vota un guvern condus de Dacian Cioloș ar fi lipsă de responsabilitate.

Să ne reamintim că liderul de acum al useriștilor nu este altul decât fostul prim ministru de după drama de la Colectiv, șeful guvernului de atunci rămânând în istorie ca neavând niciun fel de realizare pe perioada mandatului. Absorbția ZERO a fondurilor europene din anul în care Cioloș a fost premier este o demonstrație elocventă a incapacității sale de a conduce guvernul.

Este clar că Cioloș NU poate fi o soluție pentru criza sanitară, economică și socială în care partidul lui alături de PNL, a aruncat România.Alegerile anticipate sunt singura soluție identificată în acest moment de către PSD, în urma căreia românii pot decide o majoritate parlamentară consolidată și legitimă, ce poate susține un guvern capabil să scoată țara din criza actuală. „