Furie în ţară după impunerea restricţiilor! Scaunele lui Arafat, Catu şi ale rezistilor se clatină?

Saptamana Giurgiuveana

Surpriza senzaţională într-o Românie ce părea amorţita sub conducerea unui guvern care doarme şi când nu doarme îşi tratează populaţia cu aroganţa! – Este descrierea perfectă a serii de duminică, de astfel prima seară când intra în vigoare noile restricţii.

În marile oraşe din întreaga ţară a domnit haosul şi frustrarea până la ore neaşteptat de târzii, aproape de 3-4 dimineaţa! Mii de persoane au ieşit în stradă, în oraşele mari precum Constanta, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timişoara, Brăila, Galaţi, Bucureşti dar şi Sibiu pentru a protesta faţă de noile restricţii impuse de guvern.

În Timişoara protestatarii au umplut centrul oraşului şi au strigat: “Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta!”

Manifestanţii din Cluj au protestat împotriva restricţiilor, dar şi pentru faptul că sălile de sport au fost închise, de astfel având pancarte prin care îşi exprimau nemulţumirea “Sportul este imunitate”.

În Alba Iulia, fiica celebrului antrenor de fotbal, Cornel Tainar, cu alte sute de persoane au protestat aseară. Aceştia şi-au exprimat nemulţumirile împotriva masurilor restrictive impuse dar şi împotriva deciziei de a închide sălile de fitness.

În Bucureşti au ieşit în strada mii de protestatari, aceştia cerându-şi drepturile constituţionale, locurile de munca înapoi, iar conform informaţiilor ştim că la ora 02.00 protestatarii au ajuns în faţa guvernului!

Măsurile dure aprobate în 26 martie:

 Conform Secretarului de Stat, Raed Arafat, s-au impus noi măsuri restrictive la nivel naţional care au intrat în vigoare din data de 28 martie.

Noile măsuri aduc modificări importante, mai exact, în zonele în care rata de infectare depăşeşte 4/mia de locuitori, locuitorii nu mai pot circula după ora 20.00 fără o declaraţie pe propria răspundere ce are la baza motive întemeiate.

Tot în această situaţie, agenţii comerciali au obligaţia să închidă magazinele la ora 18.00 în weekend, iar sălile de fitness sunt închise definitiv.

Aceste măsuri sunt aplicabile doar pe perioada weekendului, iar în situaţia în care rata de infectare depăşeşte 7.5/mie aceleaşi restricţii se aplică şi în timpul săptămânii.

Aşadar aceste restricţii, considerate de majoritatea romanilor măsuri drastice, măsuri nefondate şi măsuri care nu ajută la limitarea răspândirii virusului, au împins românii din marile oraşe să iasă în stradă pentru a-şi cere drepturile!

Să ne amintim că PSD-ul nu a ignorat oamenii ieşiţi în stradă, în timp ce PNL –ul se pare că ignora!

Se anunţă proteste şi în zilele următoare, rămâne de văzut ce efect vor avea acestea!

Un lucru esenţial ştim cu toţii, boala există, virusul Sars-cov2 există, doar că s-a ajuns prea departe! Măsurile impuse de guvern ne distrug economia ţării şi nu ajută la limitarea răspândirii virusului, pentru că aceste măsuri nu fac decât să instige oamenii să ia cu asalt magazinele înainte de închidere, astfel avem imaginea clară a unei supra aglomerări.

Acestea sunt urmările unor măsuri luate în bătaie de joc, necalculate, măsuri care nu exprima nimic altceva decât un război împotriva cetăţenilor.

Iar când guvernul, acel guvern care conduce o ţară te face terorist… acesta nu este un mod normal de guvernare, este doar un mod de a atrage ura întregului popor.

În mod normal, întreaga Românie aşteaptă nişte demisii în cursul zilei de astăzi şi modificarea restricţiilor fără sens cu nişte măsuri concrete, benefice pentru populaţie, petru economia ţării dar şi pentru limitarea răspândirii virusului.