Să învăţăm să fim oameni, mai întâi de toate…!

Andreea Morosanu – Editor

Stau de ceva timp și urmăresc de câtă ură suntem capabili. Am transformat totul în jurul nostru într-un val de hate pe care nimeni nu îl merită. Instinctul de turmă ne urmărește la tot pasul. Astfel, dacă o persoană pe care noi o apreciem critică pe cineva, automat îl urmăm fără pic de rațiune. E timpul să gândim și să apreciem oamenii pentru ceea ce sunt și pentru ceea ce fac, nu să îi atacăm din cauza răutăților spuse de alții.

     Suntem din ce în ce mai preocupați de greșelile oamenilor și uităm să vedem frumosul din ei. Ne dezumanizăm treptat, uităm să iubim dezinteresat și uităm să îi susținem pe cei dragi. Eșecul altuia nu-ți va aduce ție succesul.

     Cearta, ura, dușmănia, au devenit părți ale vieții noastre cotidiene. Deschidem tv-ul și urmărim ultimele scandaluri din lumea mondenă, pe youtube toți se bat în diss-uri încercând să-și demonstreze supremația, iar în viața reală judecăm oameni pe care nici nu îi cunoaștem, doar pentru a ne convinge pe noi că le suntem superiori. Am început să ne ignorăm propriile greșeli și, în loc să schimbăm ce este rău în noi, căutăm (sau inventăm) lucruri mult mai rele la alții.

     Trăim niște vieți mult prea toxice și avem impresia că suntem stăpâni în viețile celorlalți.

   Nu ar trebui să ne mai implicăm atât în situații ce nu ne vizează pe noi. Fiecare om are dreptul la fericire și fiecare persoană e capabilă să decidă doar pentru propria viață. 

     Haideți să rămânem oameni, să vânăm momentele care ne fac fericiți și să îi lăsăm pe alții să facă propriile alegeri!