23/05/2024

OXIGENUL ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ, OXIGENUL ÎNSEAMNĂ SĂNĂTATE!

Terapia cu oxigen hiperbar a fost descoperită cu mult timp în urmă, dar devenit mai cunoscută publicului larg după ce personalităţi precum Michael Jackson, Oprah şi alţii au început să o folosească. În  anul 2002 fotbalistul David Beckam şi-a rupt piciorul şi i s-a spus că recuperarea totală va dura 10 săptămâni. Datorită terapiei cu oxigen, acesta a fost recuperat în doar 3 săptămâni. Ştirea s-a răspândit rapid şi a devenit foarte populară în rândul sportivilor. Pe lângă recuperarea mult mai rapidă, această terapie creşte rezistenţa la efort, măreste capacitatea pulmonară şi îndepartează oboseala.

Oxigenul este elixirul vietii. Toate celulele, tesuturile si organele noastre au nevoie de oxigen pentru a functiona. Tot ce inseamna viata pe pamant nu ar putea exista fara acest gaz. Sunt 200 de ani de cand oamenii de stiinta au constientizat ca oxigenul are proprietati extrem de benefice organismului, generand refacerea tesuturilor afectate si eliminand infectiile, iar de mai bine de 100 de ani, medicii au inceput sa trateze boli si disfunctii cu ajutorul oxigenului.

Terapia cu oxigen hiperbaric consta in inhalarea oxigenului pur la o presiune mai mare decat cea atmosferica.

Una dintre cele mai extraordinare descoperiri medicale din ultimii ani le aparține cercetatorilor de la Universitatea Pennsylvania, SUA. Aceștia au demonstrat că oxigenul hiperbaric sporește producția de celule stem din organism cu aproximativ 800%.

“Terapia cu oxigen hiperbar poate fi o arma eficienta in lupta cu numeroase probleme de sanatate.” Dr. Richard Neubauer

In cazul copiilor cu deficiente  neuro-psihice, terapia hiperbara ajuta la oxigenarea adecvată a creierului permitand  o îmbunătăţire a nivelului de achiziţii, a memoriei, crescand capacitatea de atentie si concentrare. În cazul proceselor de învăţare, oxigenul hiperbar permite acumularea unei cantităţi sporite de informaţii într-un timp mult mai scurt, importanţa acestui efect apare în cazul proceselor de condiţionare a diferitelor funcţii pierdute în urma unor leziuni neuronale. Astfel, achiziţiile motorii în urma kinetoterapiei sau a reflexoterapiei, de limbaj în urma logopediei se îmbunătăţesc, HBO având efecte majore şi în creşterea atenţiei, reducerea hiperkineziei, dar şi îmbunătăţirea efectelor altor terapii asociate (terapii de socializare, terapii cognitive, ABA).

Beneficiile terapiei cu oxigen hiperbaric

1.Terapie şi recuperare medicală :
-Afecțiuni ale pielii şi țesuturilor moi 
-Afecțiuni ale sistemului osteoarticular şi muscular
-Afecțiuni ale aparatului respirator 
-Afecțiuni ale aparatului circulator 
-Afecțiuni ale aparatului digestiv 
-Afecțiuni ale aparatului renal 
-Afecțiuni ale sistemului nervos central şi periferic 
-Afecțiuni ORL

Deasemenea oxigenoterapia hiperbară este folosită ca adjuvant in:
-tratamentul cancerului 
-tratarea dependențelor
-tratarea disfuncțiilor erectile 
-terapia durerii

2.Recuperare şi performanță sportivă

 

3.Tratament cosmetic avansat  *  Tratamentul cosmetic cu oxigen hiperbaric este unul revolutionar, noninvaziv , care da rezultate vizibile dupa primele sedinte.
Ridurile sunt reduse, petele indepartate , tenul devine mai luminos, conturul natural al fetei este subliniat si infrumusetat prin stimularea productiei de elastina si colagen.*

4.Relaxare şi stare de bine.

Informaţiile prezentate nu constituie sfat medical şi au rol pur informativ.

* Cabinetul OxyMed Max se afla situat pe Str.Negru Voda, Bl 26/511.

 

Informații şi programări la numărul de telefon: 0722.460.897. Vă mulțumim!