25/04/2024

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu caută soluţii pentru medicii navetisti

Managerul SJU Giurgiu, medicul Elena Dinu, a făcut acest anunţ, marţi, 30 august, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a organizat-o în primul rând pentru a anunţa că unitatea medicală a fost acreditată de către evaluatorii Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.

Astfel, Elena Dinu a confirmat informaţiile apărute recent în presa centrală, potrivit cărora Giurgiu este, însă, codaş în ţară cu privire la numărul medicilor care activează în unităţile sanitare giurgiuvene.

„Avem pe ştat 159 de medici, dar sunt doar 113 posturi ocupate iar 80 de medici lucrează, în timp ce 33 sunt rezidenţi. Avem, astfel, 46 de locuri vacante. Unele au fost scoase la concurs de nenumărate ori, dar unii dintre rezidenţi, din diferite motive, au decis fie să plece în străinătate, fie să activeze în spitale din Capitală. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu(Marian Mina) ne-am gândit la o măsură destinată navetiştilor, aceea de a le deconta transportul”, a declarat Elena Dinu.

Managerul SJU a precizat că un medic nou-venit într-un spital are un salariu destul de mic, astfel că ar fi mai mult decât binevenită decontarea navetei.
„Cu sprijinul Primăriei Giurgiu, am dat şi locuinţe unora dintre medici. Avem colegi care vin de la Bucureşti şi care solicită ca naveta să le fie asigurată şi eu cred că a venit momentul să dăm şi noi, Giurgiu, un exemplu pozitiv în acest sens!”, a mai spus medicul Elena Dinu.
Ea şi-a exprimat speranţa că soluţia căutată împreună cu cei din conducerea CJ Giurgiu va fi găsită cât mai curând.