18/05/2024

Autoturism de lux căutat de autoritățile din Bulgaria, depistat PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat un autoturism marca Chrysler, condus de un cetățean român, care figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile bulgare.

În data de 08.07.2016, în jurul orei 01.30,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul român Sorin B., în vârstă de 27 de ani, la volanul unui autoturism marca Chrysler 300, înmatriculat în Bulgaria, alturi de care se afla Rodica F., în vârstă de 60 de ani.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile bulgare.

Șoferul autoturismului a declarat că a obținut mașina în urma unui schimb cu un conațional și nu avea cunoștință despre faptul că acesta figura ca fiind furat.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “tainuire”, faptă prev. și ped. de art.270, alin.1 Cp., iar autoturismul în valoare de 100.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.