17/01/2025

CENTRUL NAȚIONAL PENTRU INFORMARE TURISTICĂ GIURGIU SE FACE CUNOSCUT ÎN MEDIUL LOCAL

Centrul Național pentru Informare Turistică Giurgiu organizează joi, 25 februarie, începând cu ora 10:00, la Camera de Comerț Industrie și Agricultură, o întâlnire cu administratorii de hoteluri, baruri, agenții de turism, precum și cu directorii instituțiilor de cultură din municipiu, Muzeul Județean „Teohari Antonescu”, Centrul Cultural „Ion Vinea”, Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promvarea Culturii Tradiționale.

Scopul evenimentului este acela de a include în circuitul turistic pe toți cei care pot contribui la promovarea obiectivelor turistice ale orașului și nu în ultimul rând de a face cunsocută activitatea Centrului Național pentru Informarea Turistică Giurgiu.

Deschiderea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică are o importanță foarte mare atât pentru municipiul Giurgiu, cât și pentru Regiunea Sud-Muntenia. Prin acest proiect se dorește dezvoltarea economică a întregii zone. Obiectivul general al Centrului National de Informare și Promovare Turistică este dezvoltarea turismului și creșterea numărului de turiști în municipiul Giurgiu precum și în zonele limitrofe. CNIPT va oferi celor interesați să viziteze orașul nostru oferte de cazare, transport, obiective de vizitat, monumente și atracții turistice, oferte ale operatorilor locali, programe și evenimente ale comunităților locale, hărți, pliante, broșuri.

În ceea ce priveste declarația de menținere a criteriilor de eligibilitate a proiectelor pe perioada de valabilitate a contractelor de finanțare, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, se angajează:

– să mențină natura activității pentru care s-a acordat finanțare, pe o perioadă de cel puțin 5 ani după finalizare;

– să asigure resursele financiare necesare implementării optime ale proiectului în perioada de sustenabilitate a proiectului

– se asigură că nu se desfășoară activități economice în scopul obținerii de profit din activitățile proiectului, în perioada de sustenabilitate a acestuia;

– se asigură că nu se desfășoară activități economice în scopul obținerii de venit din activitățile proiectului prin acordarea dreptului de utilizare a acestora către terțe părți;

– să respecte, pe durata de sustenabilitate a proiectului, prevederile legislației comunitare și naționale în domeniul egalității de șanse, nediscriminării, protecției mediului, eficienței energetice, achizițiilor publice, ajutorului de stat.