400 KG. DE PEŞTE CONFISCATE ÎN URMA CONTROALELOR EFECTUATE DE POLIŢIŞTI

În ziua de 07.04.2015, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu şi Poliţiei Municipiului Giurgiu au desfăşurat o acţiune în sistem integrat în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară şi comercializare de mărfuri fără evidenţierea activităţilor comerciale.

Astfel, acţionând în zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu poliţiştii au identificat o autoutilitară, condusă de E. I., un bărbat din municipiul Buzău, care transporta cantitatea de 4.320 kg peşte proaspăt din Grecia pentru o societate comercială din Buzău.

În urma verificărilor documentelor de însoţire a mărfii dar şi a cântăririi, poliţiştii au constatat o diferenţă de 400 kg. de peşte, pe care conducătorul auto nu a putut-o justifica.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de poliţişti pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite iar cantitatea de 400 kg. peşte, în valoare de 2.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe timpul acţiunii au fost verificate 15 societăţi comerciale şi controlate 10 persoane fizice, ocazie cu care au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.740 lei.