23/05/2024

Mini cornuri cu branza si bacon

Mini croissante aperitiv cu branza si bacon sunt usor de facut, pot fi mancate ca atare sau cu niste mustar, ketchup sau sosul preferat.

Eu am folosit branza gouda si bacon dar voi puteti folosi branza preferata si orice tip de sunca daca nu va place baconul.

Ingrediente: (pentru ~16 cornulete)

  • ~300 g faina (daca va iese un aluat prea moale mai adaugati un pic)
  • 300 g bacon
  • 60 g unt moale
  • 250 g branza ricotta
  • 300 g branza gouda data pe razatoare (sau orice branza va place)
  • 1 ou
  • seminte de mac (sau daca preferati susan, seminte de floarea soarelui etc)

Preparare:

Prima data pregatim aluatul. Amestecam faina, cu untul si cu branza ricotta. Amestecam cu mana pana cand obtinem un aluat compact. Lasam deoparte.

Dam branza pe razatoare.

Intr-o tigaie prajim baconul pana cand devine crispy. Cand e gata, il scurgem bine de ulei si il punem intr-un bol.

Pe blatul de lucru, presaram faina si punem aluatul. Cu ajutorul unui sucitor intindem aluatul in forma rotunda, cat de mult putem. Cu ajutorul unei rotite de pizza sau a unui cutit, taiem aluatul in bucati triunghiulare egale. Taiem intai pe jumate, apoi pe sfert, apoi sferturile in jumatati si tot asa. Presaram branza si bacon in mod egal peste aluatul taiat.

Rulam fiecare fasie din exterior spre interior. Punem cornurile astfel obtinute, pe o tava pregatita cu hartie de copt. Procedam astfel pana cand terminam aluatul.

Ungem fiecare cornulet cu ou batut si presaram deasupra seminte de mac.

Dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade celsius, pentru ~20 minute sau pana cand s-au rumenit frumos.

Sunt foarte bune calde abea scoase din cuptor iar a2a zi daca le incalziti 30-40 de secunde la micounde, vor fi perfecte.