23/05/2024

Unde să mergi în 2024: cele mai faine destinații, comori ascunse și trenduri de călătorie

Istanbul, Turcia

Constant, printre destinațiile noastre cele mai căutate, și foarte aproape de România, Bijuteria Bosforului e unul dintre orașele cele mai interesante orașe ale lumii. Așezat între Europa și Asia, e un mix de limbi, religii, culturi, mâncare, băuturi și multe altele. Cu atracții ca Hagia Sophia și Moscheea Albastră printre numeroasele sale splendori, și cu o istorie plină de povești, este un oraș la care te vei întoarce de fiecare dată.

Chiar dacă nu ești foarte pasionat de cultură, poți face o plimbare cu barca (mai ales seara, să vezi orașul luminat în depărtare), să negociezi prin piețe, să te plimbi prin parcuri și grădini sau chiar să asiști la un meci de fotbal (cele trei cluburi mari ale Turciei au sediul în Istanbul). Pentru mai multă inspirație, aruncă o privire la acest ghid al orașului.

Stavanger, Norvegia

Stavanger este cunoscută drept capitala petrolieră a țării de la descoperirea majoră a zăcământului Ekofisk în 1969. Descoperirile ulterioare din Marea Nordului au transformat Norvegia din ruda săracă a Europei într-una dintre cele mai bogate țări din lume. Orașul a devenit, de asemenea, cea mai bună destinație gastronomică a țării și are două restaurante cu stele Michelin.

Pe lângă Muzeul Kunstmuseum, este esențial de vizitat este fascinantul muzeu al petrolului, care folosește afișaje captivante și interactive pentru a arăta cum se formează petrolul și gazele, cum se găsesc resursele de sub fundul mării și cum se desfășoară forarea și producția.