13/04/2024

Unde să mergi în 2024: cele mai faine destinații, comori ascunse și trenduri de călătorie

Barcelona este un paradis pentru city-break-uri. Vremea minunată, mâncarea fantastică, plajele, viața de noapte și multe, multe altele țin Barcelona la același nivel de popularitate ca întotdeauna. Aproape 12 milioane de oameni vizitează orașul în fiecare an; este cea mai rezervată destinație de către francezi, urmați de britanici, și în top cinci destinații preferate de români, așa că dacă nu ai vizitat încă orașul catalan, 2024 este anul tău.

Celebra Sagrada Família este locul evident pentru startul oricărei vizite. Capodopera lui Antoni Gaudí se înalță în cer deasupra orașului, un exemplu extraordinar al unei abordări moderniste a arhitecturii gotice, dar încă neterminat! Asta nu ar trebui să te oprească totuși: până la urmă, este una dintre cele mai iconice clădiri din Spania.

La Rambla este un alt loc care trebuie vizitat. Bine, poate că e un pic cam turistic, dar ce oraș mare nu are astfel de locuri? Este un loc minunat pentru a privi oamenii de-a lungul celor 1,3 km, cu localnici, turiști, artiști și cântăreți stradali, statui umane și altele. Găsește o masă la unul dintre numeroasele restaurante sau la o cafenea de-a lungul bulevardului și privește cum trec oamenii.