04/10/2023

„Trebuie sa fim un pic mai atenti cat cheltuim!” – sfatul devenit viral dat de presedintele tarii, Iohanis

Andreea Morosanu – Editor

Pentru că România este ţara tuturor posibilităţilor, romanii au avut onoarea să primească sfaturi de convieţuire chiar din partea preşedintelui ţării, Klaus Iohannis. Acesta, a transmis romanilor, într-o conferinţă de presă să fie atenţi cum şi cât cheltuiesc.

Eu cred că este o încercare grea prin care trecem. Eu cred că toată lumea vă resimţii. Gândiţi-vă că plătim mai mult pentru benzină, motorină, pentru alimente şi este evident că trebuie să fim un pic mai atenţi cu ce cheltuim, cât cheltuim şi cum cheltuim.”, a spus şeful statului.

Trebuie să fim conştienţi de faptul că acest război va crea în continuare crize. Este bine să judeci de două ori ce faci, cu faci şi cum cheltui banii.”, a adăugat preşedintele.

Ascultând aceste declaraţii, romanii cred că au parte de o glumă proastă, sau cel mai probabil, conducătorii acestui stat ne demonstrează cum doar tratează în bătaie de joc toţi romanii prin aceste afirmaţii pline de ironie.

În urmă cu doar două zile, Mugur Isărescu, recomanda romanilor să bea ceai de tei pentru a face faţă creşterii inflaţiei care duce către scumpiri majore în următoarea perioadă.

Românii ascultă aceste afirmaţii şi sunt efectiv şocaţi, pentru că soluţia nu sta nici pe departe nici în cană de ceai nici în atenţia faţă de sumele cheltuite. Unui pensionar căruia nu îi ajunge pensia pentru plata facturilor şi a medicamentelor lunare, nu îi poţi sugera aşa ceva!

Este inuman şi lipsit de orice formă de profesionalism.Cu siguranţă, şeful statului este ocupat cu activităţile sportive şi vacanţele domniei sale, încât nu cunoaşte situaţia reală a românilor, nu cunoaşte că peste 30% din populaţia aceste ţări trebuie să aleagă între a îşi plăti facturile sau medicamentele, aşadar afirmaţia acestuia „trebuie să fim un pic mai atenţi cât cheltuim” este o bătaie de joc la adresa romanilor şi este lipsită de orice fundament.

Conform statisticilor, rata inflaţiei va ajunge la finalul acestui an la 12,5%, după un maxim de peste 14% în luna iunie.

Soluţiile sunt încă aşteptate de romani, soluţii economice din partea conducătorilor, soluţii profesionale nu sfaturi ironice. Romanii aşteaptă, domnule preşedinte, romanii aşteaptă soluţii! Numărul uriaş al copiilor care se culca seara de seară cu stomacul gol au nevoie de soluţii economice, nu de sfaturi de a fi atenţi la ce achiziţii fac, pentru că aceştia nu prea au ce să mai reducă, le-aţi redus voi statul totul, le-aţi luat orice şansă la dezvoltare, educaţie şi trăi de bun simţ!

Bătrânii care au muncit o viaţă şi au cotizat ani de zile la contribuţiile statului au ajuns să fie bătaia voastră de joc, să aştepte o pensie mizerabilă calculată de voi ăştia care recomandaţi ceai de tei! Aceşti bieţi pensionari nu au posibilitatea să îşi cumpere din pensie nici medicamentele, care au preţuri nesimţite! Aşa că tot aceştia, aşteaptă soluţii nu sfaturi oferite din scaunul de piele cu funcţie de masaj, domnule preşedinte!