într-o singură lună, de când a intrat la Guvernare, PSD a impus #măsuri clare şi necesare în toate domeniile de activitate, prin ministerele conduse de social-democraţi

DEPUTAT PSD DE GIURGIU – MARIAN MINA

☑️ Într-o singură lună, de când a intrat la Guvernare, PSD a impus #măsuri clare şi necesare în toate domeniile de activitate, prin ministerele conduse de social-democraţi.Astfel, ministrul Finanțelor a elaborat la timp #bugetul pentru 2022, iar legea prevede măsuri pentru creșterea #bunăstării românilor și pentru majorarea veniturilor bugetare. De asemenea, pentru susținerea #mediului_de_afaceri, Guvernul a lăsat în piață 61 de miliarde de lei pentru stimularea antreprenorilor români.

📌 Sunt continuate PROGRAME consacrate de susținere a capitalului autohton și se inițiază altele noi. Printre acestea se numără:

▪️ Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA

▪️ AGRO IMM INVEST- susține IMM domeniul agriculturii și sectorului alimentar;

▪️ Program Rural INVEST

▪️ Programul Garant Construct

▪️ Program Start-Up pentru studenți

▪️ Granturi pentru digitalizare și comerț online (pentru IMM)

▪️ Schemă de ajutor de stat pentru retehnologizarea companiilor locale

▪️ Schemă de ajutor de stat pentru susținerea înființării de start-up-uri cu componentă digitală în fiecare judeţ

▪️ Schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea femeilor antreprenor pentru deschiderea de afaceri în domeniul tehnologiei.Măsuri în domeniul #investițiilor: Resursele alocate de PSD investițiilor sunt de 88.4 mld lei în 2022 , duble față de cele 43.7 mld lei, alocate în 2019.

🔝 La fel de important este că intrarea #PSD la guvernare înseamnă relansarea #agriculturii româneşti.

Măsurile luate:

📌 Acordarea subvențiilor pentru crescătorii de vaci de lapte, de bivolițe și de taurine pentru carne.

▪️ Sprijin pentru compensarea cu 50% din costurile cu energia electrică folosită pentru irigarea terenurilor.

▪️ Majorarea de la 40 de milioane la 70 de milioane de lei a sumelor acordate ca sprijin în anul 2021 fermierilor care se ocupă de îmbunătățirea genetica a efectivelor de vaci, de bivolițe, de taurine, de cabaline, de ovine și de caprine.

▪️ În afara subvenției pentru animale, alte 40 de milioane de lei au ajuns ca ajutor de minimis la apicultorilor afectați de calamitățile naturale din 2021.

▪️ Fonduri nerambursabile de peste 1 miliard de euro, în baza unor proiecte de dezvoltare a exploatațiilor agricole. #Măsuri_Pentru_Români#PSD