Revoltător! Testele primite in şcoli, vândute de părinţi online!

Andreea Morosanu – Editor

Cum bine ştim, vineri în toate unităţile de învăţământ au fost distribuite testele pentru depistarea infecţiei cu SarsCov19, iar profesorii le-au înmânat părinţilor pentru a îşi testa copiii acasă.

Ieri, au avut acces în unităţile de învăţământ doar şcolarii şi preşcolarii care prezentau o declaraţie completată de părinţi, pe propria răspundere, cu privire la efectuarea testului şi rezultatul acestuia.

Deşi în mediul online majoritatea părinţilor îşi arata nemulţumirea vis a vis de această procedură lipsită de încredere, în cursul zilei de ieri au apărut şi primele anunţuri online cu vânzarea testelor primite în şcoli. De aici, concluzionam cu uşurinţă că acest tip de testare este un fiasco total, şi se rezumă la simţul civic al fiecărui părinte, lucru îngrijorător pentru un întreg colectiv.

Încă de la anunţul oficial al autorităţilor, această metodă de testare mi s-a părut o metodă lipsită de profesionalism, menită doar să liniştească apele! Este evident că reprezinta o simplă afacere, de achiziţie în masă a testelor de tip saliva pentru depistarea virusului Sars-COV19, şi nu neapărat o măsură de prevenţie!

Cum ar fi normală aceasta testare? Efectuată în prezenţa unei persoane specializate, sau chiar de către persoane autorizate – medici/asistente!

Aşa cum tuturor, pentru a intra într–o instituţie, a călătorii în altă ţară sau alte situaţii unde se solicita rezultatul unui test de tip Antigen sau PCR este obligatoriu că acesta să fie autorizat de către o instituţie medicală, nu înţeleg cum prevenţia în şcoli şi grădiniţe se poate realiza prin efectuarea unui test acasă de către un părinte nepregătit pentru o astfel de situaţie?

Iar acest lucru este vizibil, mulţi nu îşi testează copiii iar apariţia vânzării online a testelor primite în şcoala spune totul!

În ritmul acesta depăşim pandemia? Dar în acelaşi timp ne îndreptăm cu paşi mici către valul 5 al pandemiei!