Urmările batjocorii create de Kaufland nu întârzie sa apară!

Andreea Morosanu – Editor

Obligaţi sa desfiinţeze gardurile si amendaţi de către ISU Giurgiu

Doar 3 zile clienţii magazinului Kaufland au îndurat umilinţă din partea retailerului nemţesc. Ne amintim că în urmă cu 3 zile aceştia montau garduri separatoare pentru a crea culoare pentru accesul persoanelor vaccinate şi cele ne vaccinate.

Vocile clienţilor nemulţumiţi dar şi nenumăratele sesizări s-au făcut auzite, în urma cărora ISU Giurgiu a dispus amendarea contravenţională a societăţii comerciale cu suma de 1000 lei.

Conform informaţiilor, în cursul zilei de 24 noiembrie, specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au efectuat un control în incinta spaţiului comercial Kaufland, vizând în special verificarea căilor de evacuare. Aceştia au constatat faptul că uşa glisantă şi calea de evacuare nu sunt păstrate libere şi în stare de utilizare la parametrii la care au fost proiectate şi realizate, astfel încât să asigure condiţiile de evacuare. Pe calea principală de evacuare este montat un gard despărţitor care separa fluxurile de clienţi, nerespectând lăţimea caii de evacuare, factor care nu permite evacuarea persoanelor în siguranţă în situaţii de urgenţă.

În urma verificărilor, pe lângă amendă contravenţionala de 1000 lei, au mai fost aplicate avertismente şi obligativitatea renunţării la gardul separator.

Chiar şi în urma acestor măsuri, clienţii magazinului, în formă de protest, refuza cu vehemenţă să mai frecventeze magazinul comercial, acuzând retailerului nemţesc de umilinţă şi încălcarea drepturilor.