Săptămâna Giurgiuveană vă urează un 1 Martie plin de speranţă şi fericire!

Andreea Morosanu – Editor

În zilele geroase de la începutul anului aşteptam cu mare nerăbdare sosirea primăverii, că pe un dar despre care ştim că ne este pregătit cu mare drag.

1 martie reprezintă începutul primăverii, reprezintă bucurie, natura şi #mărţişor. Este ziua în care, plini de optimism şi bucurie le dăruim celor drage flori şi mărtişoare, însoţite de tradiţionalul fir împletit în culorile alb şi roşu dar şi gândurile noastre bune, aducătoare de noroc.

Mărţişoarele reprezentau talismane care aduceau noroc celor care le primeau şi le purtau întreagă luna. Arheologii sunt de părere că sărbătoarea datează încă de acum 8 milenii, femeile purtând în acea vreme coliere speciale compuse din pietricele de rău vopsite în alb şi roşu.

Există o mulţime de legende şi poveşti care se învârt în jurul lunii martie, şi mai ales în jurul mărţişorului. Se spune, că la începuturile sale, şnurul era realizat din două fire răsucite de lână. Culorile şnurului, alb şi roşu reprezintă unitatea contrariilor: vară-iarnă, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric.

Dacă nu aţi făcut-o până acum, astăzi e ziua perfectă pentru a vă alege baba, căci după cum bine ştiţi, aşa cum va fi vremea în ziua aleasă aşa o să vă meargă tot anul.

Să primim aşadar energia pozitivă a acestui nou început şi să ne lăsăm cuprinşi de magia primei zile de primăvară!