Marian Mina: „Susţinerea fermierilor români, pentru siguranţa alimentară, trebuie să devină prioritate naţională”

„Agricultura este unul dintre principalii piloni ai economiei ţării noastre. Iar în ceea ce priveşte Giurgiu, un judeţ preponderent agrar, este vitală susţinerea producătorilor locali, prin măsuri concrete şi luate la timp.

Din păcate, în ultimul an, guvernarea PNL a îngropat şi acest domeniu. N-au plătit la timp subvenţiile, nu au realizat NICIO investiţie semnificativă în sistemul de irigaţii, în NIMIC din ceea ce înseamnă sectorul agricol, iar ultima măsură privind închiderea pieţelor şi târgurilor a reprezentant apogeul măsurilor aberante ale Executivului Orban care a dovedit, o dată în plus, că este cea mai catastrofală guvernare, din istoria României.

În planul de guvernare al PSD pentru agricultură, sunt propuse măsuri aplicabile, sustenabile şi care trebuie luate urgent pentru a salva acest sector, pentru a ne asigura hrana sănătoasă şi proaspătă.  Astfel, planul PSD prevede susţinerea şi promovarea produselor agro-alimentare româneşti. Aceasta, inclusiv prin crearea unei platforme care să permită populaţiei să cumpere, în primul rând, produsele proaspete şi de calitate, obţinute pe plan local, la preţuri rezonabile. Susţinem, totodată, promovarea produselor fabricate în România şi a serviciilor oferite de firmele care activează pe teritoriul ţării noastre.

O altă măsură vizează asigurarea apei pentru agricultura românească. Aceasta, prin extinderea şi reabilitarea sistemului de irigaţii şi a celui de anti-grindină, astfel încât fermele româneşti să supravieţuiască şi să asigure hrana şi în anii următori.

Susţinerea fermierilor români, pentru siguranţa noastră, alimentară trebuie să devină o prioritate naţională!

Susţinem sprijirea asocierii fermierilor pentru a deveni mai puternici în competiţia europeană, dar şi majorarea subvenţiilor. Astfel, asigurăm venituri sigure pentru producători şi menţinerea locurilor de muncă în agricultură.

Planul PSD pentru agricultură prevede şi dezvoltarea fermelor şi a capacităţilor de procesare din România, prin oferirea unor condiţii avantajoase de creditare pentru afacerile din agricultură. Susţinem şi promovarea agriculturii ecologice şi a produselor tradiţionale, dar şi înfiinţarea de noi ferme de reproducţie în zootehnie. În plus, propunem retehnologizarea agriculturii româneşti, prin investiţii în utilizarea surselor alternative de energie, precum panourile solare sau staţiile de biogaz, stimularea cercetării şi inovării în sectoarele zootehnic, vegetal şi horticol, concomitent cu îmbunătăţirea ecosistemelor acvatice”- Marian Mina, candidat PSD Giurgiu la Camera Deputaţilor.

Comandat de PSD Organizaţia Judeţeană Giurgiu, executat de PROIMAGE GRUP SRL, cod mandatar coordonator 11200020