Două proiecte realizate în parteneriat cu bulgarii.

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de ieri a Consiliului Judeţean Giurgiu au fost două puncte referitoare la două proiecte realizate în parteneriat cu bulgarii.

Astfel, primul proiect este denumit „DALES- susţinerea patrimoniului cultural al Dunării” şi va fi depus în cadrul Programului Transnaţional Dunărea

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă investigarea şi valorificarea patrimoniului istoric şi cultural al zonelor riverane Dunării şi promovarea acestora, pentru a contribui la consolidarea moşternirii istorice şi culturale a regiunii Dunării şi pentru a asigura disponibilitatea acesteia pentru generaţiile viitoare. Proiectul va fi implementat de Consiliul Judeţean Giurgiu, ca partener lider, în colaborare cu Primăria Tenovo din Bulgaria. Valoarea totală a bugetului este de 50.000 de euro.

Cel de-al doilea proiect este intitulat „Protecţia şi securitatea populaţiei de la graniţa danubiană România-Bulgaria” şi va fi depus în cadrul aceluiaşi Program Transnaţional Dunărea. Obiectivul acestui proiect îl reprezintă îmbunătăţirea pregătirii pentru gestionarea riscurilor şi crearea unui sistem mai eficient pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, la nivelul autorităţilor publice şi organismelor de protecţie civilă pentru o mai bună gestionare a riscurilor naturale şi climatice şi a celor induse de om(poluarea accidentală a apei industriale).

Valoarea acestui proiect este tot de 50.000 de euro.

În ambele cazuri, cofinanţarea ce trebuie asigurată de Consiliul Judeţean Giurgiu nu depăşeşte 650 de euro.

Fotografia postată de Consiliul Judetean Giurgiu.
Fotografia postată de Consiliul Judetean Giurgiu.