Dar cu becu’ … cu becu’ ce ati avut

Nu prea stau sa iau seama pentru ca mi se pare ca sunt multe alte lucruri importante de care sa ma ocup unul dintre ele fiind familia care este intotdeauna mai presus de toate, dar atunci cand iesi pe strada si ori ca esti legat la ochi ori ca nu … este la fel de intuneric pe strazi atunci simt nevoie sa ma intreb de ce.

Cumva, intamplator, de regula seara prefer sa imi petrec timpul cu pustiul meu, numai ca uneori sunt nevoit sa mai ies si pe minunatele strazi din Giurgiu cu cate o treaba.

In una din serile trecute – trebuind sa ajung neaparat sa ma intalnesc cu cineva am plecat de acasa si fiind un pic mai deverem decat ora fixata am inceput sa ma plimb sa imi verific bucsele, basculele, pivoti care sufera suficient de mult de la gropile din asfalt, dar nu despre asta e vorba ci de iluminatul stradal – sublim de altfel dar care lipsea cu desavarsire pe portiuni imense. Sloboziei nu functiona decat 1 bec, Rozelor nu functiona nici macar un bec, Mihai Viteazul era o bezna de nici macar cu faza lunga de la masina nu vedeai la 10 metri in fata.

Acum eu inteleg faza cu zona de crepuscul…cu momentul dintre lasarea intunericului si momentul in care se aprind becurile dar unul da 10 ba … parca e prea ca in filmele cu copii cehoslovaci!

Vorbim de smart city, dezvoltare durabila, 2017, 99 de ani de la formarea Romaniei mari…..etc, pacat ca iluminatul public stradal este inca in evul mediu!

Dar …noroc ca din 6 decembrie se vor aprinde din loc in loc luminitele de sarbatori asa ca macar pentru o luna vom avea si noi cat de cat posibilitatea de vedea pe unde mergem!