16/06/2024

Totul sau nimic? Astra in grafic pentru playoff!

Fără Alibec, plecat la FCSB, dar cu Budescu revenit, Astra a ratat prima ocazie încă din debutul partidei. Cu o echipă total diferită faţă de toamnă, ASA Târgu Mureș s-a mulţumit să se apere şi singura ocazie a venit de la Gabi Mureşan, după eroarea lui Silviu Lung Jr.

Dacă n-au profitat, mureşenii au încasat, după o fază în urma căreia Takayuki Seto a finalizat pasa lui Budescu. Repriza a doua a început la fel ca prima. Cu o ocazie mare în contul celor de la Astra, irosită de Ioniţă. De notat este  evoluţia lui Alexandru Ioniţă! Fiind impus în primul „11” de regula U21, Alex pare să-şi fi găsit un ritm bun şi are momente când pasează de îl confunzi cu Budescu dacă nu eşti atent. Lăudabil, Alex apare la finalizare, dar participă şi la faza defensivă.

„Budescu este Messi al României! V-am mai spus-o și o repet. Nu vedeți? Se lipește mingea de el. El a jucat un singur meci în pregătiri pentru că el nu semnase contractul.Dacă voi putea îl voi chinui meci de meci 90 de minute pentru că Budescu este omul care îți face diferența, n-ați văzut ce pase? N-am văzut în viața mea. O să crească și va ajunge la nivelul la care trebuie să fie Budescu, o să vedeți în 2-3 săptămâni”, a spus Șumudică la conferința de presă de după meci.

Stadion „Marin Anastasovici” – Giurgiu. Spectatori: circa 1300.

A marcat: Takayuki Seto (28).

Astra: Lung – Stan, Săpunaru, Fabricio, J. Morais – Seto, Lovin – Al. Ioniţă (66 Balaure), Budescu, Teixeira (77 Geraldo) – Niculae (72 S. Buş)-Antrenor: Marius Şumudică

ASA: Papp – Velayos, Candrea, Rougalas, Mendy – Balgiu (75 Schieb), Mureşan, Petriş (46 I. Ioniţă) – Nicoliţă, Ciolacu (63 Rus), Bâtfoi-Antrenor: Ilie Stan

Avertismente: Săpunaru / Mureşan
Arbitru: Cătălin Popa (Piteşti); arbitri asistenţi: George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel), Andrei Constantinescu (Bucureşti); arbitru de rezervă: Eduard Ioniţă (Constanţa)
Observatori: Cristian Nica (Ploieşti) – CCA, Ion Craiu (Bucureşti) – LPF