19/04/2024

RAZVAN CUC – Eu cred că rolul celor trei ADI-uri nu a fost bine implementat

Trebuie să formăm echipe eficiente la Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară Giurgiu”, a spus vineri, 12 august, în conferinţă de presă, preşedintele ADI-urilor, administratorul public al judeţului, Răzvan Cuc.
El a declarat că, în perioada următoare, va fi făcută o analiză complexă asupra activităţii celor din aparatul tehnic existent.

Eu cred că rolul celor trei ADI-uri nu a fost bine implementat. În acest moment, sunt mari sincope şi trebuie să găsim soluţii atât pentru a nu pierde fondurile europene accesate, cât şi pentru câştigarea de noi proiecte. Ne dorim dezvoltarea unitară a judeţului, inclusiv prin intermediul acestor Asociaţii şi avem nevoie acolo de oameni foarte bine pregătiţi şi care să îşi aducă aportul la proiectele pe care le gândim în acest sens”, a spus Cuc.

Administratorul public al judeţului a anunţat şi că funcţia de preşedinte al Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară a devenit una onorifică, odată cu preluarea acesteia de către el.

Răzvan Cuc a prezentat, ulterior, rezultatul unei prime analize făcute la fiecare ADI în parte.

În ceea ce priveşte Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Iluminat Public Eficient”, preşedintele acesteia a spus că activitatea structurii a fost, până acum, una nu tocmai complexă.
„Principalul atribut al acestui ADI a fost acela de a achiziţiona de pe bursa de mărfuri serviciile de energie pentru UAT-uri(unităţi administrativ-teritoriale), ceea ce a însemnat reduceri la preţ, lucru apreciat de primarii din judeţ. Am avut discuţii cu cei din aparatul tehnic şi i-am rugat să se canalizeze pe identificarea proiectelor europene pe care le-am putea întocmi. Trebuie avut în vedere faptul că se deschide o nouă axă pe POR(Programul Operaţional Regional) şi trebuie să vedem dacă suntem eligibili. Mai sunt şi alte tip de fonduri ce ar putea fi accesate, avem destul de mult de lucru, dar sunt convins că, având acolo oameni competenţi, vom avea succes!”, a declarat Răzvan Cuc.