Expoziție menită să ajungă la sufletul privitorului în Săpămâna Mare
Expoziția de pictură „Spiritualitate”, a artiștilor plastici Ana Mirișan și Tudor Plăieșu, este deschisă publicului giurgiuvean începând cu data de 22 aprilie 2016, la Galeriile de Artă. Vernisajul a fost organizat în cadrul programului Primăvara Culturală, de către Primăria Municipiului Giurgiu în colaborare cu Centrul Cultural „Ion Vinea”. Expoziția are în centru arta iconografică, și reprezintă pentru privitor o modalitate de a își bucura sufletul cu frumoase execuții ale artei creștine, fiind un prilej, totodată, ca doritorii să achiziționeze icoane pictate cu măiestrie. Mai mult, publicul îi poate urmări pe artiștii Ana Mirișan si Tudor Plaieșu în exercițiul meseriei, în timp ce produc sub privirea spectatorilor opere de artă, în cadrul unor ateliere de lucru organizate la Galerii. Totodată, expoziția adună și câteva tablouri de pictură contemporană aparținând lui Tudor Plaieșu, partea laică nefiind în contrast cu partea religioasă, ci păstrând o continuitate spirituală cu care vizitatorii se pot delecta.
Atât Ana Mirișan cât și Tudor Plăieșu sunt doi artiști de succes, absolvenți ai Universității de Arte București și acreditați de Uniunea Artiștilor Plastici, care au participat cu lucrarile lor la numeroase expozitii din țară și din străinătate, obținând recunoașterea specialiștilor și aprecierea publicului.
„Tudor Plăieşu este un artist vizual român, care trăieşte în Romania şi în Germania. A absolvit Universitatea de Arta Bucureşti şi are la activ o experienţă de peste 15 ani. Lucrează grafică, pictură murală şi de şevalet, gravură, ilustraţie şi copertă de carte, fotografie. Stăpâneşte cu excelenţă tehnicile vechi şi lucrările sale de grafică reflectă această maiestrie, fie ca este vorba de creion, peniţă, gravură, acuarelă şi laviu sau tehnici mixte. Lucrările sale de mari dimensiuni se află în România, Franţa sau Germania.” (sursa: Radio Romania Cultural)
La inaugurarea expoziției „Spiritualitate”, dna Petra Șerbănescu, profesoară de pictură, afirma că „lucrările sunt prețioase, realizate de profesioniști, având o cromatică susținută și compoziții bine realizate, astfel încât mesajul ajunge la privitor. În acest context, pictura religioasă este foarte frumos interpretată, folosindu-se și macro-imagini, iar icoanele corespund canoanelor bisericești. Este o expoziție de bun augur pentru că se încadrează Sărbătorilor Pascale de la Giurgiu, și Sărbătorii Sfântului Gheorghe, patronul spiritual al orașului. Paleta cromatică este placută, caldă, și impresionează în mod plăcut ochiul, având meritul că ajunge la sufletul celui căruia i se adresează.”