16/06/2024

A.C.I.M. în campania “CURĂŢENIA PĂMÂNTULUI”

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat în perioada 16-22 aprilie 2016 o campanie de educaţie ecologică şi educaţie pentru mediu, cu ocazia Zilei Pământului, 22 aprilie, conform Statutului asociaţiei şi proiectului “CURĂŢENIA PĂMÂNTULUI” din “PROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA PENTRU ANUL 2016”. La această campanie au participat membri şi voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA de la Liceul Tehnologic “ION BARBU” şi Şcoala cu clasele I-VIII “SAVIN POPESCU” din GIURGIU, Şcoala cu clasele I-VIII “MARIN M. TICULESCU” din comuna Băneasa, judeţul Giurgiu.

 

Campania “CURĂŢENIA PĂMÂNTULUI” a debutat la Şcoala cu clasele I-VIII “Marin M. Ticulescu” din comuna Băneasa, judeţul Giurgiu, în ziua de 16 aprilie 2016, ocazie cu care a fost perfectat şi…

un Acord de parteneriat între ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA şi această unitate de învăţământ. În această zi însorită de weekend de aprilie, dotaţi cu unelte-sape, greble, casmale, găleţi şi material biologic-plantule de panseluţe achiziţionate de asociaţie, seminţe donate asociaţiei de firma S.C. Agrovision Invest S.R.L., margarete, pomi fructiferi şi alte plante donate de unii membri ai asociaţiei, membri şi voluntari ai asociaţiei din municipiul Giurgiu şi din comuna Băneasa, elevi, cadre didactice şi alţi cetăţeni din Băneasa au desfăşurat activităţi de plantare de plante erbacee, de arbori, de semănare de seminţe de petunii, panseluţe, crăiţe, cârciumărese, zorele, creasta cocoşului etc. Bineînţeles după alte activităţi de curăţare a pământului de resturi vegetale, de reziduuri diverse, de săpat, de greblat.

 

 

În campania “CURĂŢENIA PĂMÂNTULUI”, au fost elaborate flyere cu reguli de prevenire şi combatere a poluării solului, flyere care au fost distribuite pe suport de hârtie şi online. De asemenea, pe parcursul campaniei care s-a derulat în perioada 16-22 aprilie 2016, alte unităţi de învăţământ, din municipiul Giurgiu, s-au alăturat ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA în demersul “CURĂŢENIA PĂMÂNTULUI”, acestea realizând curăţenia mediului din imediata apropiere a şcolilor lor, plantând panseluţe, narcise, lacrămioare, crizanteme, semănând seminţe de diverse specii, participând elevi şi cadre didactice membre şi voluntare ale ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Liceul Tehnologic “ION BARBU” şi Şcoala cu clasele I-VIII “SAVIN POPESCU” din GIURGIU.

Campania “CURĂŢENIA PĂMÂNTULUI” s-a încheiat la Liceul Tehnologic “ION BARBU” cu un delicios tort dedicat Zilei Pământului, realizat de câteva inimoase cadre didactice de la acest liceu, care sunt şi membre ale ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU ia atitudine pentru sprijinirea unei vieţi mai bune si mai sănătoase într-un mediu curat, făcând apel la instituţiile abilitate ale statului să asigure curăţenia mediului de viaţă din comunitate, iar la cetăţeni să păstreze curăţenia făcută de angajaţii în domeniu, fie şi numai pentru că aceştia sunt plătiţi tot de noi, din banii publici, din bugetul comunităţii.

Cu atitudine constructivă, pozitivă şi morală, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU va mai derula pe parcursul anului 2016 astfel de activităţi şi acţiuni de educaţie ecologică şi de educaţie pentru mediu, ocazii cu care se întăresc legăturile dintre cetăţenii giurgiuveni, dintre unele instituţii din judetul Giurgiu şi asociaţie, fiind duse la bun sfârşit parteneriatele încheiate. ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU militează pentru O SOCIETATE ŞI O VIAŢĂ MAI BUNE.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU mulţumeşte tuturor celor implicaţi în campania şi proiectul “CURĂŢENIA PĂMÂNTULUI” şi le adresează calde felicitări!

De Ziua Pământului, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA urează tuturor viaţă sănătoasă într-un mediu curat şi îndeamnă la “CURĂŢENIA PĂMÂNTULUI”.