05/05/2024

Nicolae Barbu – Cei ce vor sa loveasca in mine nu in Primarie

In cadrul unei conferinte de presa, primarul municipiului, Nicolae Barbu a oferit lamuriri cu privire la acuzele aduse de un telespectator, in cadrul unei emisiuni difuzate de Giurgiu TV.
Este vorba despre un telespectator care il acuza pe primar ca nu ii acorda o locuinta sociala. Primarul a precizat ca acuzatiile – unele din ele de nereprodus – sunt fara niciun suport… Persoana respectiva face cereri pentru locuinta inca din 2010. La toate cererile pe care le-a facut i s-a raspuns, insa nu este de ajuns o cerere, ci trebuie un dosar cu o serie de acte necesare. Chiar si asa, exista o metodologie legala, niste criterii, un punctaj. Numai asa se poate acorda o locuinta sociala. “Sapaturi” mai atente in… fondul problemei au scos la iveala ca legatura dintre “giurgiuveanul nemultumit” si deputatul Nicolae Florian sunt mai vechi si mai stranse, insa “momentul” ales trebuia sa fie in preajma campaniei electorale.
“Vreau sa spun un singur lucru: e jenant ca cineva care detine un post de televiziune incearca sa rezolve anumite probleme folosind atat postul de televiziune, cat si proprii angajati, care sunt pusi sa sune si sa creeze o stare negativa si conflictuala. Am constatat ca aceasta persoana care a sunat a participat la toate manifestaarile domnului Nicolae Florian, face parte din echipa de campanie a domnului deputat. Mai mult de atat a fost angajat la firmele domnului deputat, a fost seful echipelor de voluntari care curatau subsoluri intr-o anumita perioada…
Este jenant sa pui o persoana apropiata care sa dea telefon, sa injure primarul si sa creeze un subiect de discutie, chiar si pentru modul acesta urat de a face campanie electorala. Au incercat sa loveasca in primar, insa au afectat Primaria ca institutie. Pentru ca rolul primarului in aceasta ecuatie este de a asigura cadrul legal necesar respectarii modului de repartizare a locuintelor. Repartizarea nu o face primarul ci Consiliul local.
Accept in aceasta campanie electorala sa vina cu idei, cu proiecte, cu programe care sa inbunatateasca calitatea vietii locuitorilor din municipiu. La nivel declarativ se face acest lucru, dar practic se incearca lovirea mea. Dar lovesc de fapt Primaria. Nu o sa accept niciodata lucrul acesta. Pentru ca loveste in munca acestor oameni din Primarie, loveste in integritatea lor, si nu mi se pare corect”, a precizat primarul municipiului.