Două beţe, o găleată, un colac de salvare şi două cizme din cauciuc sunt noile semne de atenţionare

Mă gândeam de mult timp cum să abordez problema, însă în final mi-am dat seama că era mai simplu decât mi-am imaginat defapt.
Nu e o problemă de ieri de azi, însă, este o problemă care în loc să se rezolve devine o corvoadă pe zi ce trece, mai ales pentru şoferi.
Gropile din oraş şi străzile inundate, căci despre acestea este vorba.
Nimic nou până aici, dar ce spune-ţi despre o găleată care să te atenţioneze că, pe mijlocul drumului se află o groapă, imensă, de circa un metru adâncime. Alte două beţe infipte-n…groapă îi atenţionează pe trecători că acolo este un alt pericol.
Se întâmplă într-un oraş care se vrea a fi european: Giurgiu.
Locuitorii din apropierea ansamblului de blocuri T 5C au dat dovadă de multă inspiraţie, dar şi de simţ civic faţă de cei care trec prin această zonă.
Oamenii spun că, groapa a apărut în asfalt de mai bine de un an şi nimeni nu a făcut nimic de atunci. Au făcut ei, şi au făcut bine.
De-a râsu’ plânsu’ am zice, însă, în cartierul Ramadan situaţia întrece orice limită.
La „kilometrul 0” aşa cum l-au numit câţiva giurgiuveni, pe un stâlp din apropiere stă atârnat un colac pe scrie „S.O.S. România!”, la câţiva paşi, un geamantan plin cu pietre şi o pereche de cizme din cauciuc au fost aşezate la loc de cinste chiar la intrarea pe strada Prunaru (lângă Poligon) şi care face legătura cu străzile Fragilor şi Cetăţuiei.

Un localnic ne urează bun venit în mica Veneţie, ne recomandă să folosim colacul de salvare pentru că tocmai a plouat, iar străzile sunt inundate.

Prin urmare, giurgiuvenii se dovedesc inventitivi atunci când vine vorba de a se proteja, sau de a-i proteja pe alţii de craterele din străzile oraşului, cratere care, din păcate, în loc să dispară, se înmulţesc pe zi ce trece.