Giurgiuvenii, analfabeţi şi săraci… dar conştiincioşi

Alegerile locale, parlamentare prezidenţiale sau europarlamentare, reprezintă fără doar şi poate, o prioritate pentru giurgiuvenii care se numără printre cei mai conştiinioşi români, atunci când vine vorba despre prezenţa lor la urne.
Potrivit unei statistici realizate la nivel naţional, Giurgiu ocupă locul V pe ţară, în această privinţă, şi locul I, cu cei mai mulţi analfabeţi.
Dar, potrivit sociologilor care au realizat aceste statistici, în top 10 judeţe cu prezenţă ridicată la vot la scrutinele din ultimii ani: prezidenţiale, referendum şi europarlamentare, Giurgiu se regăseşte şi în primele zece poziţii în privinţa ratei şomajului şi a numărului de persoane beneficiare de venit minim garantat. 
Oltul, Teleormanul, Mehedințiul si Ilfovul sunt județele care surclasează Giurgiu în acest top.
Pe locul cinci, ca prezenţă medie la vot, judeţul Giurgiu s-a clasat pe locul 17 în funcţie de rata şomajului (6.7%) şi pe locul 30 ca număr de beneficiari de venit minim garantat (4.129).
Pe de altă parte, Giurgiu se află pe primul loc în topul analfabeţilor cu 4%, pe locul al treilea în clasamentul românilor cu studii primare, cu 20,83%, şi pe 29 în cel al persoanelor cu studii medii, cu 65,5%.
Locuitorii acestui judeţ au declarat că au studii superioare în proporţie de 6,8%.
Ca pondere a numărului de alegători, Giurgiu este pe locul 39, mai arată studiile citate.