13/04/2024

Tendințele anului 2024 în modă: ținute diafane și culori de toate felurile, dar cu grijă față de natură

Știm cu toții că moda este un mijloc prin care ne putem exprima atât personalitatea, cât și stilul, însă împătimiții de modă trebuie să știe că anul acesta țesăturile transparente și diafane vor fi populare.

Țesăturile ecologice sunt mai populare ca niciodată 

În acest an, va exista o înmulțire a hainelor realizate din materiale reciclate și organice, conform spuselor lui Patrick Kenger, stilist al celebrităților și consultant de imagine la Pivot, conform Business Insider

Stilistul recomandă includerea în garderobă a unor articole vestimentare, precum blugii din bumbac organic sau accesorii realizate din materiale mai sustenabile. 

Ținutele monocromatice sunt elegante și sofisticate 

Utilizarea unei singure culori din cap până în picioare este o modalitate simplă de a crea o ținută elegantă și sofisticată, potrivit lui Deseri Kelley, fondator și designer al DESERI. 

Culorile îndrăznețe sunt la modă 

Conform lui Kenger, culorile îndrăznețe și vibrante sunt la modă în 2024. Nu renunța la roșu, portocaliu și galben – culori care să iasă în evidență. 

Fără logo-uri uriașe 

O altă tendință este trecerea la luxul discret – haine de înaltă calitate cu un logo ușor sau deloc vizibil. Materialele de înaltă calitate și modelele atemporale au întâietate. 

Optați pentru tonuri neutre și stiluri versatile care completează armonios diverse ținute. Concentrează-te pe calitate în detrimentul cantității, alegând piese atemporale care trec testul timpului”, a declarat Kelley. 

Țesăturile transparente sau diafane dau o notă îndrăzneață, dar elegantă 

Țesăturile transparente și diafane care lasă la vedere pielea într-o manieră elegantă și de bun gust vor fi populare, conform lui Kelley. Este vorba de materiale precum plasă și organza. 

Puneți în mod strategic articole de îmbrăcăminte transparente peste piesele opace pentru un look sofisticat, dar îndrăzneț„, a declarat el.