13/04/2024

FORUMUL ROMÂN PRO VACCINARE

DEPUTAT PSD DE GIURGIU – CRISTINA ELENA DINU

Am participat, astăzi, alături de #Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, de #profesioniști din domeniul sănătății, de reprezentanți ai organizațiilor profesionale și ai organizațiilor de #pacienți, la cea de-a doua ediție a Forumului Român Pro vaccinare.

Am fost onorată să mă alătur demersurilor #Forumului_Român_Pro_Vaccinare pentru ca împreună să punem umărul la crearea unor politici publice de #prevenție eficiente și sustenabile

Sunt #medic, cred în vaccinuri și în capacitatea lor de a ne proteja de patologii a căror severitate poate nu este înțeleasă complet sau adeseori ignorată de o parte a populației.

În această calitate, am recomandat pacienților mei să se protejeze cu fiecare ocazie, pentru că știm cu toții că paza bună… trece primejdia rea.

Din păcate, conform #statisticilor publicate de INSP, putem vedea că încrederea populației în vaccinuri și vaccinare a scăzut în mod constant, cu atât mai mult în perioada pandemiei.

Este mai mult decât evident că trebuie să găsim soluții pentru ca încrederea populației în vaccinare să crească și, pe cale de consecință, să încercăm să prevenim îmbolnăviri și morți evitabile.

Trebuie să găsim o soluții pentru ca românii să înțeleagă conceptul de prevenție, să înțeleagă faptul că anumite #boli aparent banale, ca de exemplu gripa, pot avea #complicații cardiace sau pulmonare grave sau că altele, grave și amenințătoare de viață, cum ar fi cancerul de col uterin, pot fi #evitate într-un mod foarte simplu și la îndemână: prin #vaccinare.

În calitate de parlamentar, împreună cu colegii mei din #Comisia pentru Sănătate și Familie am adoptat câteva modificări legislative recente, la care am fost și #inițiator, prin care facilităm accesul populației la vaccinare prin posibilitatea vaccinării în farmacii și prin inițierea primilor pași legislativi pentru ca în România să fie posibilă #rambursarea vaccinurilor ca mecanism complementar al Programului Național de Imunizare.

#Forumul_Român_Pro_Vaccinare

#Prevenție#Măsuri_pentru_oameni