04/10/2023

Ajutor financiar pentru tinerii care vor să devină părinţi

DEPUTAT PSD DE GIURGIU – ELENA DINU

Astăzi, în şedinţa de guvern, a fost aprobat #ajutorul financiar pentru tinerii care vor să devină #părinţi, dar nu pot din cauza infertilităţii.

Este o măsură mult-aşteptată şi binevenită, iniţiată de #Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, condus de ministrul #PSD Gabriela Firea.

Țara noastră trece printr-o criză #demografică fără precedent.

În 2021 s-au născut sub 180.000 de copii, cei mai puţini din ultimul secol, iar în primele 5 luni din 2022 s-au înregistrat cu 20% mai puţine naşteri decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

De aceea este nevoie de măsuri urgente pentru a opri acest declin și aceasta este o astfel de măsură.

Astfel, fiecare cuplu sau femeie singură, la indicația specialistului în #infertilitate, va primi câte 15.000 de lei pentru #decontarea procedurilor necesare pentru obținerea unei sarcini.

Procedurile se vor desfășura în unități sanitare #autorizate de pe teritoriul României şi pentru acestea pot aplica femeile cu vârsta între 20 și 45 de ani, pentru maximum #trei proceduri în fiecare an.

În acest an se vor putea deconta 2.500 de astfel de proceduri, iar de anul viitor vor fi decontate 10.000 pe an.

Măsura aprobată astăzi face parte dintr-un #program social al Ministerului #Familiei, destinat sprijinirii tinerilor care nu pot deveni părinţi, iar în perioada imediat următoare vor fi publicate și normele de aplicare, cu instrucțiuni clare pentru cei care vor vrea să aplice.

#Măsuri_Pentru_Oameni

#PSD