În aceste vremuri, sunt esenţiale echitatea şi echilibrul între taxarea muncii şi cea a capitalului! În acest sens, PSD susţine că se impune o ajustare a Codului Fiscal.

DEPUTAT PSD DE GIURGIU – MARIAN MINA

✔️ În aceste vremuri, sunt esenţiale echitatea şi echilibrul între taxarea muncii şi cea a capitalului! În acest sens, #PSD susţine că se impune o ajustare a Codului Fiscal.

🔺Pachetul de măsuri este în faza de definitivare, însă din perspectiva noastră, sunt esenţiale următoarele coordonate:

◾️ Nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale.

◾️ Pensiile speciale se impozitează progresiv; cu cât sunt mai mari cu atât procentul și impozitului plătit cresc.

◾️ Veniturile bugetarilor care depășesc salariul președintelui ţării se impozitează progresiv; cu cât e mai mare salariul cu atât procentul aplicat și impozitul plătit cresc.

◾️ În această perioadă de crize multiple majore se instituie, temporar, o taxă de solidaritate, aplicată companiilor mari cu cifră de afaceri ce depășește 100 de milioane de euro; e nefiresc ca taxarea acestora/sumele efectiv încasate de stat să reprezinte un procent insignificant , între 0,3 și 0,8%, din cifra lor de afaceri.

◾️ Nu se mai acordă/extind facilități fiscale nici la nivel de salariați, nici la nivel de companii.

◾️ Se realizează o ajustare/echilibrare între impozitarea muncii și cea a capitalului. Acum munca e mult mai consistent impozitată/taxată decât capitalul.

◾️ Se ajustează impozitarea proprietăților pentru a reflecta realitățile din piață.

◾️ Sistemul impozitării progresive a veniturilor se va aplica doar din momentul în care ANAF va opera cu un soft performant ( care e în curs de achiziție/implementare) care să elimine birocrația și să declarațiile fiscale stufoase.

✔️ Termenul limită pentru adoptarea pachetului de măsuri fiscale este finalul lunii iunie, cu aplicabilitate de la 1 Ianuarie 2023.

#Sprijin_Pentru_România