Încă o măsură inclusă de PSD în pachetul Sprijin_Pentru_România este pusă în aplicare de guvern

Încă o măsură inclusă de #PSD în pachetul #Sprijin_Pentru_România este pusă în aplicare de guvern.

Este vorba despre ajutorul financiar acordat transportatorilor și distribuitorilor pentru fiecare litru de combustibil achiziționat.

🔝 Valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, în valoare totală de până la 400.000 euro per întreprindere, echivalent în lei. Termenul limită de depunere a cererilor de compensare este 1 decembrie 2022.

✅ Ajutorul de stat va fi sub forma unui grant acordat operatorilor economici licențiați în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene, care efectuează transport rutier de mărfuri în cont propriu, contra cost sau transport de persoane, în mod regulat, inclusiv transport public local.

Prin această măsură sunt ajutate firmele din domeniu, dar se diminuează și efectul scumpirii carburanților, pe întregul lanț economic. De precizat este că pentru sprijinirea transportatorilor români se folosesc exclusiv bani europeni, fără a se pune o nouă presiune pe bugetul de stat.

Ajutorul de stat acordat transportatorilor și distribuitorilor se adaugă celorlalte măsuri adoptate deja de executiv, respectiv:

◾️ dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale și pentru copiii instituționalizați;

◾️ aplicarea în Agricultură și în industria alimentară a modelului de salarizare din Construcții, cu salariu minim de 3.000 de lei brut;

◾️ ajustarea cu rata inflației a prețurilor materialelor de construcții din contractele de achiziții publice.

◾️ acordarea ajutorului de stat pentru investiții majore în economie.

◾️ majorarea la 150 de lei, de la 28 de lei lunar, a banilor pentru nevoi personale, pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială

◾️ majorarea cu 58,5% a sumelor acordate anual copiilor și tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite

◾️ creșterea cu 50% a alocației lunare de plasament, de la 630 la 950 de lei, iar în cazul copiilor cu dizabilități, de la 945 de lei, la 1.350 de lei lunar