Ghid de prietenie

SENATOR PSD DE GIURGIU – ROBERT MARIUS CAZANCIUC

Astăzi am lansat o carte, un ghid de conversație ucrainean-român realizat cu gândul că, indiferent de vârstă, va ușura șederea celor care astăzi trăiesc, învață sau lucrează în România și așteaptă încheierea unui război absurd, dar și cu speranța că va fi o mică contribuție la strângerea relațiilor, pe nedrept vitregite de vremuri, între poporul român și poporul ucrainean.

Povestea Lenocikăi, a Iuliei și a celor patru copii ai lor care într-o noapte, împreună cu bunicile, și-au aruncat toată viața într-o valiză și au fugit din Nikolaev, a fost prima istorioară care a condus la apariția acestui mic ghid de prietenie.Mulțumesc Radu Oprea și Lucian Romașcanu, precum și tuturor colegilor senatori PSD pentru sprijin și încredere.

Un gând special pentru Daniel Fenechiu și Uniunea Națională a Barourilor care prin participarea lor au făcut ghidul accesibil unui număr mai mare de beneficiari. Mulțumesc partenerului ceh Linghea și nu în ultimul rând excepționalei echipe a Editurii Monitorul Oficial care și de această dată a dovedit un profesionalism desăvârșit.