Află ce vechime ai acumulat în anii de muncă şi dacă angajatorul ţi-a plătit contribuţiile. Atât de simplu acum!

Andreea Morosanu – Editor

Casa Naţională de Pensii Publice vine în ajutorul romanilor cu o actualizare a serviciilor electronice. Începând cu această lună, oricine îşi poate verifica online ce vechime a acumulat în anii de muncă, dar şi dacă angajatorul a efectuat plăţile contribuţiilor la stat.

Orice cetăţean roman, salariat, îşi poate crea un cont de utilizator pe

https://www.cnpp.ro/web/guest/home, care reprezintă site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), pentru a verifica ce vechime de muncă a acumulat pentru pensia de stat.

Odată cu crearea contului, poţi verifica cu uşurinţă vechimea acumulată, prezentată că situaţie lunară sau că situaţie anuală.

Cum îţi poţi verifica vechimea în muncă?

Cum am menţionat şi mai sus, primul pas pentru verificarea vechimii la locul de muncă constă în efectuarea unui cont online pe site-ul CNPP.

Se completează un formular online, care ulterior, trebuie tipărit şi prezentat împreună cu actul de identitate (copie şi original), la orice casă locală de pensii. Ulterior, primiţi un email în care vă puteţi seta parola contului, iar din acel moment vă puteţi accesa oricând contul personal de pe site-ul CNPP şi vă puteţi verifica oricând istoricul la locul de muncă.

Speram, că odată cu această iniţiativă şi actualizare a serviciilor electronice, să nu mai existe angajaţi care se trezesc după ani de muncă cu contribuţiile neplătite la stat în totalitate sau plătite parţial! Pentru o evidentă clară şi siguranţă, recomandabil este să aplicăm pentru crearea acestui cont şi verificarea vechimii muncii.