26/04/2024

Preţurile la utilităţi, la alimente, la medicamente şi la carburanţi au explodat,

DEPUTAT PSD GIURGIU – CRISTINA ELENA DINU

Preţurile la utilităţi, la alimente, la medicamente şi la carburanţi au #explodat, ceea ce a dus la o scădere record a puterii de cumpărare, în România.

Din păcate, veştile nu sunt bune nici pentru perioada următoare, iar asta înseamnă că tot mai mulţi #români nu vor mai avea bani nici măcar pentru strictul necesar. Nu vor mai putea supravieţui!

Cei mai afectaţi de creşterea galopantă a preţurilor sunt pensionarii care, în medie, câștigă 1.600 de lei, familiile cu mulți copii şi angajații cu venituri mici.

În acest context, #PSD susţine majorarea alocaţiilor, a salariului minim şi a punctului de pensie, ca măsură de protecţie socială #urgentă şi atât de necesară în această criză în care se află ţara noastră.

Sunt soluţii pe care NU le negociem şi care trebuie să reprezinte o #prioritate pentru viitorul guvern!

Bani sunt, mai ales dacă ţinem cont de fapul că, în primele 10 luni ale acestui an, tocmai pe fondul inflației, #veniturile la bugetul de stat au crescut cu 40 de miliarde de lei.

Astfel, #PSD susţine: – Creșterea #alocațiilor pentru copii: de la 214 la 300 de lei, pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 la 600 de lei, pentru copiii mai mici de 2 ani și pentru cei cu dizabilități..

– Creșterea #pensiilor: majorarea punctului de pensie cu 11%.

– Creșterea #salariului minim: de la 2.300 la 2.550 de lei.Cea mai mare parte a acestor bani suplimentari care vor ajunge în #buzunarele a milioane de români se vor duce pentru achiziția de alimente și medicamente și alte bunuri de strictă #necesitate, ceea ce va spori și taxele încasate de stat, aferente acestor bunuri.