Ziua diplomației

În urmă cu mulți ani, un prieten american îmi povestea rețeta succesului: muncă, muncă și puțin noroc…la un moment dat! Mi s-a întâmplat de multe ori, în cariera publică, să fiu nemulțumit că rezultatele unor eforturi nu se văd imediat.

Viața însă, și mai ales cei cu părul alb de lângă tine, te învață să ai răbdare.Diplomația înseamnă muncă, foarte multă muncă și mai ales răbdare.Rezultatele se pot vedea în ani de zile dar pot schimba în bine soarta multor națiuni.Unul dintre cele mai copleșitoare momente ale istoriei românești rămâne, cu siguranță, anul 1918. Un complex de factori diplomatici și militari au făcut posibilă Marea Unire.

Și cum istoria, de multe ori pregătită diplomatic, are frumusețea ei, astăzi, 1 septembrie 2021, sesiunea parlamentară va fi deschisă în prezența președintelui Parlamentului din Republica Moldova, domnul Igor Grosu.La mulți ani celor care se încăpățânează să fie devotați și diplomați în slujba României, chiar și atunci când politica internă nu le este aliat.