„Oamenii noi” apăruți din neant în politică au aceleași apucături cu cele ale celor pe care ei îi contestă

Corporatizarea concomitentă cu #USR-izarea Tarom scoate la iveală faptul că „oamenii noi” apăruți din neant în politică au aceleași apucături cu cele ale celor pe care ei îi contestă. Un caz de o gravitate deosebită atrage atenția la #Tarom și arată că această camarilă- impusă de ministrul Drulă în jurul companiei de transport aerian- consideră că deja a privatizat Tarom. Chief Financial Officer-ul Tarom se numește Andrei Gabriel Benghea-Mălăieș și este cunoscut publicului larg din perioada în care este cunoscut pentru #scandalurile din presă, din perioada în care conducea Transelectrica.

El a fost un stipendiar abonat la bugetul statului vreme îndelungată. CFR, Loteria Naţională, Imprimeria Naţională şi RomâniaFilm sunt câteva din companiile de stat unde domnul Benghea Mălăieși a activat pe bani mulți. Acum a revenit reșapat de guvernarea de dreapta și pus să gestioneze fluxurile financiare firave ale Tarom. Din această postură executivă, el a aprobat o cursă charter care a plecat din România pe 20 martie și s-a întors din Georgia pe 22 martie. Avionul a transportat membrii echipei naționale de rugby, membrii ai FR Rugby și pe domnul Benghea Mălăieși.

Am tot căutat și nu am găsit nicio legătură între FRR și CFO-ul Tarom. Practic, omul a beneficiat de o #excursie în Georgia cu avionul companiei pe care o conduce fără să plătească nimic. Surse bine informate susțin că în Georgia, Benghea Mălăieși s-a întâlnit cu Mamuka Bakhtadze, ministrul de finanțe din țara respectivă. Amândoi au fost colegi la un curs oferit de școala INSEAD. Nu știm dacă Benghea Mălăieși a fost acolo ca să facă o afacere dintre Tarom și statul Georgian, dar dorim să aflăm dacă a avut mandat de la ministrul #Drulă în acest sens.

Tot Drulă poate să ne explice de ce biletul de avion nu a fost achitat de către omul pe care el l-a pus, din ianuarie, să gestioneze banii Tarom. Cred că nu mai trebuie să vă explic în ce fel ar fi protestat deontologii, în cazul în care altcineva ar fi fost prins în această ipostază.