05/05/2024

Apel Pentru Sănătatea Românilor

Am prezentat astazi in plenul Camerei Deputatilor declaratia politica- #Strategia pentru sănătate a „guvernului meu” #nu trebuie să aibă culoare politică!

Programul de guvernare al PNL demască adevărul în ceea ce privește refuzul acestui partid de a semna „Pactul pentru bunăstarea românilor”. Pur și simplu, exponenții acestui #Executiv hei-rupist nu se gândesc la bunăstare, ci doar la a oferi românilor o viață austeră, prin tăieri și desființări ale măsurilor pozitive luate de guvernările PSD în ultimii trei ani!
Realitatea arată că, după doar o lună de la instalarea „guvernului meu”, foarte mulți români sunt speriați de perspectiva deloc încurajatoare a traiului lor în următoarea perioadă. Oamenii, chiar și cei care nu au votat PSD, sunt îngrijorați de valul de austeritate prefigurat, care a fost anunțat și va fi pus în practică de miniștrii lui Orban, sub comanda directă a lui Klaus Iohannis. Se știe, actualul președinte este de fapt liderul PNL și în fața sa dau raportul miniștrii liberali.
Faptul că PNL a urzit un soi de răzbunare pe PSD este profund dăunător, deoarece, în fapt guvernanții se vor răzbuna pe toți cetățenii României, prin neaplicarea legilor în vigoare. Însuși premierul Orban are o atitudine duplicitară, conform principiului „Una e ce spun, alta e ce scrie-n program!”
La începutul iernii, oamenii sunt #disperați că nu le vor mai crește pensiile și salariile, că vor fi oprite programele de investiții pentru apă, canalizare, drumuri, reabilitări de școli, dotarea cabinetelor medicale și a spitalelor, de închiderea anumitor unități sanitare și multe alte aspecte, pe care liberalii le-au anunțat în propriul program de guvernare.
Adevărul este că românii își doresc să le crească în continuare veniturile, mai ales salariile mici, unde încă sunt decalaje mari față de țările europene. În niciun caz oamenii nu vor închiderea și comasarea spitalelor, așa cum s-a mai întâmplat în trecut, pentru că spitalele nu sunt o afacere pe care să o închizi după bunul plac al acestor vremelnici guvernanți. Dimpotrivă, românii vor investiții și modernizarea unităților medicale, nu închiderea lor!
Este bine să ne reamintim, iar cetățenii României să nu uite, că în guvernarea PSD s-au alocat fonduri pentru fiecare spital din țară și s-au achiziționat echipamente de ultimă generație, RMN și CT, în fiecare județ al țării! Actualmente, în fiecare unitate sanitară din România există, grație investițiilor Guvernului PSD, aparatură medicală performantă, absolut necesară tratării în condiții optime a pacienților. Este evident că în ultimii trei ani în care PSD a condus Ministerul Sănătății, sănătatea nu a avut culoare politică, deoarece pacienții nu sunt membri de partid.
Dacă PNL își va pune însă în aplicare intențiile, cetățenii se vor vedea obligați să se deplaseze zeci de kilometri pentru a ajunge la cel mai apropiat spital, lucru de neacceptat în România anului 2019. Spitalele și școlile nu ar trebui închise niciodată! Pacientul trebuie să se afle în centrul preocupărilor Ministerului Sănătății și în „guvernul meu”!

Deputat PSD Cristina-Elena DINU,
Circumscripția Electorală nr. 19 Giurgiu