25/04/2024

Vacanțe de vis în România

Este vară , ne aflăm în plin sezon estival și vremea este tocami bună de un concediu. Probabil majoritatea se gandeste la o vacanță în una dintre capitalele europene ori destinații exotice precum Dubai sau Africa. Dar ce ar fi dacă vara asta ai da o tură prin România? România este una dintre puținele țări care are atât mare cât și munte și pe lângă asta sunt multe zone în care tradițiile , obiceiurile și peisaje superbe au fost păstrate de-a lungul timpului. Sigur îți vei dori să revii de fiecare dată cu aceiași plăcere .

Să facem un scurt periplu pri țară :

Băile termale

    În ultimii ani stațiunile balneare autohtone au început să fie din ce în ce mai frecventate. În România se află aproape o treime dintre izvoarele termale din toată Europa, deci dacă îți dorești o vacanță de genul, ai o gamă largă de stațiuni dintre care poți alege.
Deoarece apele își păstrează mereu temperatura indiferent de vremea de afară , acestea au devenit o destinație pentru tot anul. Nu numai că fac vremea de afară să nu mai conteze, chiar dacă apele sunt în aer liber, dar efectele benefice ale apei termale vă vor seduce.

– Băile Felix sunt cele mai căutate . Nu doar că reprezintă cea mai mare stațiune balneoclimaterică, dar este și stațiunea nuferilor și a lotusurilor, peisajul fiind bucurator, iar relaxarea deplină .
– Băile Herculane. Este cea mai veche stațiune balneoclimaterică din România, datând 2.000 de ani, iar izvoarele sala pot ajunge până la temperaturi de peste 50 de grade.
– Bihor, Vâlcea , Caraș-Severin , Covasna, Hunedoara, Mureș și Suceava, acestea sunt județele unde se găsesc cele mai cunoscute stațiuni balneoclimaterice din România .

    Persoanele care suferă de anumite afecțiuni trebuie să respecte sfaturile medicilor referitoare la tratamentele potrivite pentru ei în timpul vacanțelor la baile termale.
Deoarece nu toate restaurantele și pensiunile acceptă cărți de credit, ar fi bine să aveți și bani cash la voi.

       

    Niște orașe atractive turistic ar fi :

Brașov
   

    Județul Brasov este considerat inima turismului în România , acesta fiind cel mai cunoscut oraș pentru numeroasele cetăți și fortificate. Aici poți face oricând trecerea de la modern la medieval, tot județul în sine având un mister aparte.

-Brașovul dispune de foarte multe destinații tursitce, cel mai frecventat loc turistic fiind Castelul Bran. Cunoscut și sub numele de „Castelul lui Dracula” este o atracție turistică foarte îndrăgită de oameni, chiar și pe plan internațional . Zona este promovată atât prin intermediul imaginilor unui vampir, care se hrănea cu sângele duşmanilor, dar și prin intermediul fantomelor și a misterului deplin.


-Cetatea Râșnov este o fortificație ce datează încă din secolul al XIV-lea și a fost una dintre bastioanele de aparare ale Transilvaniei. Cetatea își deschide porțile în intampinarea oaspetilor cu foarte mulți stejari, grinzi și mesteri, dar și cu legende și artefacte care au scopul de a readuce la viață vremurile trecute ale fortăreței . Obiectivul turistic poate fi vizitat oricând , chiar și în zilele de sărbători legale.



-Cetatea Rupe este o altă fortificație cu o istorie de peste 600 de ani, pe vremea lui Mihai Viteazu fiind locul balurilor medievaledar, dar și o închisoare comunistă foarte temută în rândul oamenilor.



Alte destinații turistice care pot fi vizitate cât timp ești la Brașov sunt:

    Fundata o localitate aflată la cea mai mare altitudine din România , Sirnea primul sat turistic al Romaniei în anul 1968, Canionul 7 Scări care reprezintă o minune a naturii, fiind un defileu săpat în Masivul Piatra Mare, Rezervația de Urși de la Zărnești , aici se pot admira 79 de urși bruni și Poiana Brașov care este un loc frecventat de pasionații sporturilor de iarnă.

    Orașul Brașov dispune de un număr foarte mare de obiective istorice printre care și Biserica Neagră (cea mai mare biserică gotică din Romania), Piața Sfatului, cartierul Schei și fragmente din fortificațiile orașului.


Iași
   

    Iașiul ,la fel ca și Brașovul , este unul dintre cele mai importante județe din România , atracțiile turistice fiind numeroase, de la o serie de palate, castele și conace încântătoare ce așteaptă să fie vizitate, la monumente de cultură ,mânăstiri și muzee.
    Simbolul orașului Iași este reprezentat de Palatul Culturii, un edificiu faimos inagurat de regele Ferdinand în 1925. Astăzi palatul găzduiește trei muzee importante și o bibliotecă .



    Bojdeuca lui Creangă , Gradina Botanică , precum și Mitropolia Moldovei și a Bucovinei sunt și acestea niște obiective care nu ar trebui ratate de prezența ta.

    Alte zone pe care ar trebui să le vizitezi cât timp ești la Iași ar fi: Castelul Sturdza de la Miclauseni ,Palatul Cuza de la Ruginoasa, Muzeul Memorial „Vasile Alecsandri” din localitatea Mircesti , Mânăstirea Hadambu, Casa Memorială „Constantin Negruzzi si multe alte obiective turistice perfecte pentru iubitorii de istorie care își doresc să descopere o parte din cultura națională .


Timișoara

   

    Este orașul care a cucerit turiștii prin numeroasele evenimente street art, festiveluri în aer liber și exploxza de muzică , teatru si film. Printre principalele instituții de artă și cultură ale orașului se numără Opera Nationala Romana, Filarmonica „Banatul” și Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

    În centrul orașului gama variată de restaurante bucură oamenii cu diverse preparate de mâncare , dar și cu prețurile atrăgătoare . Acestea sunt atat cu specific internațional cât și tradițional românesc . În cadrul restaurantelor tradiționale , cele mai recomandate sunt vinurile locale de Recas ce au obținut diverse medalii la concursuri internaționale .

Litoralul Romanesc

   

    Acesta este cel mai frecventat obiectiv turistic pe timp de vară , deoarece turiștii sunt cuceriți de valurile mării , nisipurile arzătoare și nu în ultimul rând , de viața de noapte specifică fiecărei stațiuni în parte.
Daca iti dorești o vacanță plină de soare, distracție și muzică , stațiunile precum Constanța , Costinești și Mamaia sunt perfecte pentru tine. Activitățile pe timpul zilei pot fi diverse, de la stat la soare la plimbat cu skijetul, iar seara te poți bucura de explozia de muzică care se aude în toată stațiunea și de numeroasele cluburi și restaurante tematice.
Însă dacă ești o persoană mai liniștită și îți dorești să te relaxezi mai mult alături de sunetul pescărușilor, stațiunile precum Mangalia, Neptun sau Olimp sunt perfecte pentru dorințele tale.

     Noi vă dorim concediu plăcut și să nu uităm că avem sub picioarele noastre o țară cu un climat extraordinar, cu forme de relief speciale, o țară care și-a păstrat în mare parte tradițiile și obiceiurile strămoșești . O țară care merită explorată .