23/05/2024

A fost motiune! PNL a pierdut lamentabil constituirea unei noi majoritati care sa configureze un nou guvern. Nu ca ar fi vrut guvernarea. Pentru ca oricum in acest moment nu sunt in stare sa elaboreze un program de guvernare si o echipa care intr-adevar sa conteze.

Singura varianta prin care probabil motiunea ar fi trecut ar fi fost daca PNL si USR ar fi adus diaspora sa voteze pe liste suplimentare si daca UDMR-ul mai faceau un blat sa aiba 700 de voturi la Giurgiu. In rest insa motiunea a fost doar un pistol cu apa care a facut plici ca un urinat picurat atenuat de dureri de rinichi tratabile cu prostamol.

Nu am sa vorbesc despre USR – uniunea salvati securistii din Romania ca nu am ce sa vorbesc. Nu stiu, nu vor, nu au ce si nici cu ce sa revendice guvernarea.

Atunci cand programul tau de guvernare este Muie PSD si Dragnea la Puscarie e greu sa fi crezut ca stii ce ai de facut. Doar lozinci menite sa demonizeze actuala guvernare. Mai mult de atat erau chiar fericiti ca nu a trecut motiunea pentru ca daca se intampla asta nu ar mai fi pupat guvernare inca 9 ani de acum inainte.

Cine a castigat insa din motiunea de ieri. Pai in primul rand PSD care nu mai are nevoie de UDMR. In al doilea rand Viorica Dancila a carei pozitie in partid tocmai a devenit mai puternica si poate juca presedintia partidului la congresul de la sfarsitul lunii cu mandatul pe masa.

A si inca ceva. Dupa 30 de ani in care am asistat la o sumedie de discursuri in Parlamentul Roamaniei inca din 90 cand exista CPUN-ul, ieri intr-adevar am remarcat cateva discursuri remarcabile. Mai ales Tariceanu si Serban Nicolae!