23/05/2024

Au fost sa nu alegeri europarlamentare???

APOLOGIA MUIEI!

Nu vreau sa dau rezultate pentru ca le stiti, nu vreau nici sa incerc sa fac pe analistul sa explic de ce a scazut scorul PSD-ului sau de ce a castigat PNL-ul pentru ca nu ar avea rost. Am sa incerc doar sa scriu despre cum am vazut eu aceste alegerii care nu au avut nici-o treaba cu agenda europeana.

Niciodata in istoria recenta europeana a Romaniei alegerile europarlamentare nu au beneficiat de un asemenea interes! Prezenta de aproape 50% din electori este un semnal clar ca ne indreptam catre o alta era politica, o noua etapa in care agenda cetateanului va trebui cu adevarat sa fie primordiala in fata a oricaror alte interese de partid sau de sistem.

Nimeni nu se astepta la o asemenea prezenta, dar, si aici vine acel dar. Alegerile europarlamentare nu au fost deloc despre europarlamentare. Alegerile de duminica au fost pro sau contra unui singur om! Dragnea!

Cei ce au votat nu au stiut ce voteaza, nu au stiut ce persoane trimit in Parlamentul European, i-a durut in cur de doctrina, de mesajele de campanie, sau de campania electorala! Daca intrebai la cozile de la votare pentru ce se voteaza oamenii spuneau ca voteaza pentru PSD, sau vor sa il dea jos pe Dragnea!

In acest fel singura lozinca care s-au auzit a fost Muie Dragnea!

Sunt in stare sa pun pariu ca din 100 de oameni intrebati ce voteaza, ce platforma politica, in ce familie europeana isi doresc sa faca parte alesii lor probabil, doar 3 ar fi stiut cate ceva despre acest lucru, insa, toti stiu ca trebuie sa ii dea muie lui Dragnea, sau sa voteze pentru Dragnea.

Cel mai rau lucru este ca aceste alegeri au impartit Romania in doua!

Unii buni, in acceptiunea lor care dau muie, si altii rai, care nu dau muie dar care trebuie sa moara, sunt prosti, si nu au ce cauta in aceasta tara!

Felul in care clasa politica actuala a reusit sa inteleaga ca populatia are alta agenda a dus la acest lucru! Suntem mai rai, mai tensionati – ni se alimenteaza acesta rautate impartind tara in 2 grupari fanatice!

In loc sa vorbim despre spitale, drumuri, canalizare, apa, asfalt, locuri de munca, asistenta sociala, dezvoltare comunitare, atragere de investitori 5 milioane de romani au preferat sa vorbeasca despre MUIE!

Traiasca MUIA!

In acest moment Liviu Dragnea a fost condamnat la 3.6 ani inchisoare si este la Rahova. Cui mai dam Muie?