30/04/2024

MARIAN MINA – IN MAXIM 2 SAPTAMANI GROAPA DE GUNOI VA FI FUNCTIONALA

Astfel, Marian Mina a anunţat că, în maximum două săptămâni, depozitul ecologic de la Frăteşti ar putea deveni funcţional. El le-a mulţumit, pe această cale, colegilor săi din Consiliul Judeţean pentru eforturile făcute ca acest obiectiv să fie, în sfârşit, funcţional.

„Marţea viitoare, va avea loc recepţia lucrărilor de remediere şi urmează să luăm avizul de funcţionare de la Garda de Mediu. Am făcut inclusiv o verificare video a tuturor conductelor pentru a fi siguri că nu vor fi probleme cu scurgerile, am discutat şi cu cele două firme care gestionează problema deşeurilor. Eu cred că în maximum 2 săptămâni, groapa de gunoi de la Frăteşti va fi funcţională”, a spus Marian Mina.

El a precizat că vor avea loc discuţii cu operatorii de salubritate pentru modificarea contractelor, astfel încât preţul să fie mai mic, în funcţie şi de numărul de locuitori- date neactualizate în ultimii ani.

Tot în conferinţa de presă de azi, preşedintele CJ Giurgiu a anunţat şi că Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a primit o informare de la Ministerul Sănătăţii, potrivit căreia unitatea medicală a fost selectată cu un proiect depus pe Programul Operaţional Regional. Cu banii obţinuţi va fi modernizată Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Giurgiu.
„Ne bucură foarte mult această veste. Era mai mult decât necesar să facem investiţii acolo. În ceea ce priveşte curtea spitalului, am reziliat contractele cu firmele care, de ani buni, n-au făcut absolut nimic acolo. Vom scoate la licitaţie restul de executat. Vom intra cu investiţii şi la Spitalul de la Vadu Lat, dar şi cu birourile administrative de la SJU”, a declarat Marian Mina.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, preşedintele CJ Giurgiu a anunţat că, săptămâna viitoare, va fi declarat câştigătorul licitaţiei pentru DJ 504, unde mai sunt circa 43% lucrări de executat. Acest proiect a fost, iniţial, unul cu fonduri europene, însă constructorul nu a reuşit să finalizeze lucrarea la timp şi nici la termenele stabilite ulterior.

„Şi proiectul pentru DJ 603 a fost urcat pe SEAP, dar problema este că ne trebuie aici o reactualizare a listei de cantităţi necesare. Pe DJ 601 se lucrează foarte bine, într-un ritm ce mă bucură. Săptămâna aceasta, am avut întâlniri pentru alte două drumuri, 412 Prundu-Colibaşi şi 151 E- limită judeţ Dâmboviţa, şi urmează să scoatem autorizaţiile de construcţie. Se lucrează, de asemenea, pe DJ 412 C, Uieşti- Goleasca, şi DJ 401- Herăşti- Hotarele”, a mai anunţat Marian Mina.

Veşti bune sunt şi pentru Teatrul „Tudor Vianu”. Preşedintele Mina a avut întâlniri cu un rector al Universităţii de Arhitectură pentru punerea în aplicare a unui proiect de modernizare exterioară a clădirii, dar şi a sălii mici.