16/06/2024

Astra – AS Roma 0-0. Campioana merge în primăvara europeană!

Astra merge în primăvara europeană şi luni, 12 decembrie aşteaptă să vadă ce nume va aduce în România în februarie! Poate fi Tottenham, Lyon, Fiorentina, Zenit, Sachtior… Cine ştie ce va fi până atunci? Important este ce s-a întâmplat acum: un 0-0 cu Roma, pe National Arena, în faţa a peste 8000 de spectatori, care, la final, au scandat frenetic numele Astrei!
Pe principalul stadion al ţării, Astra a dat „culoare”, „căldură”, „suflet” unui fotbal românesc rece şi trist, de cele mai multe ori! Prin ajungerea, în premieră pentru clubul nostru, într-o „primăvară europeană”, care va fi, de fapt, în februarie! Singurii din România la acest nivel, campionii!

Desigur, cele 8 puncte făcute în această grupă, câştigată de Roma, rezultatele excelente din ultimele patru meciuri (să nu uităm, că după primele două jocuri din grupă, echipa noastră avea… 0 puncte) nu mai pot fi trecute cu vederea! Cum, trebuie remarcat şi ce s-a întâmplat la Plzen, unde campioana Cehiei a câştigat cu 3-2, cu un om în minus, revenind de la 0-2!

La Bucureşti, Astra juca de la egal la egal cu vedetele Romei, iar Şumudică avea ochii plini de lacrimi, de bucurie, de mulţumire, de tristeţe, toate la un loc! Alibec era cu ochii în lacrimi şi el! Nu pentru că marcase şi i se anulase golul!

Iar odată cu ultimul fluier, vestiarul a celebrat aşa cum numai astriştii ştiu să o facă, un nou reper fotbalistic important – locul 2 în grupa E a Europa League!

Cine ştie ce va fi în februarie?
Până atunci, planetele s-au aliniat, joi seară, cu Astra la loc de cinste…