24/07/2024

BAZINUL DE ÎNOT DIDACTIC ȘI PISTA DE ATLETISM VOR FI GATA PANĂ ÎN VARA ACESTUI AN

Condițiile meteo favorabile din ultimele zile au permis constructorilor să reînceapă lucrările la bazinul de înot didactic și pista de atletism de la Steaua Dunării. După cum a declarat și primarul Nicolae Barbu lucrările la bazinul de înot didactic sunt în linie dreaptă, fiind convins de faptul că executanții lucrării vor respecta termenul limită legal, adică până la sfârșitul lunii mai 2016:
„Lucrările de la bazinul de înot sunt pe un făgaș normal. Firma care a câștigat licitația organizată de Compania Națională de Investiții lucrează foarte bine. Avem certitudinea și speranța că se va finaliza în luna mai. Sperăm că se vor încadra în termenul limită în beneficiul tinerilor și copiilor pentru că discutăm despre un bazin de înot didactic.”
Pe de altă parte, contractul și autorizața de construcție la pista de atletism sunt în perioada de valabilitate iar constructorul va reîncepe în curând lucrările de execuție. În ciuda tuturor sincopelor care au survenit încă de la demararea proiectului, se pare că și pista de atltetism va fi gata până în vara acestui an.”În acest moment a fost făcută ridicarea topografică, a fost stabilit nivelul pe care trebuie să-l aibă această pistă. Aceasta va fi făcută de așa natură încât să poată fi desfășurate și competiții naționale și internaționale. Pista de atletism va avea zone destinate tuturor disciplinelor ateltismului si noi noi sperăm să fie gata până în luna mai”. Aceasta zonă va fi una propice sportului și petrecerii timpului liber mai ales după implementarea unui proiect european în această zonă. În acest sens, Primăria Giurgiu a făcut studiile necesare și așteaptă deschiderea liniei de finanțare potrivite în cadrul POR, a mai adăugat primarul Nicolae Barbu.