Rețete de Paști pentru cei care nu mănâncă miel

MOD DE PREPARARE

Taiem pieptul de pui in felii pe care le batem cu ciocanul pentru snitele. Le condimentam cu sare si piper. Adaugam 2 linguri de legume pe felia de snitel si rulam cat mai strans.

In tava unsa cu ulei le asezam cu partea in jos ca sa nu se desfaca in timpul coaceri.

Intr-un bol am amestecat boiaua de ardei, sarea, piperul, un pic de ulei si am uns fiecare rulada.

Adaugam rozmarinul, vinul si apa in tava. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit .

Cu cca 5 min inainte sa scoatem tava luam folia pentru a se rumeni putin deasupra

Lasam sa se raceasca cateva minute inainte sa taiem felii.

 

2. Pachețele de pui cu ardei copt

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui (2 lobi întregi)
  • 2 ardei capia
  • 2 felii caşcaval
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE

Fiecare bucată de carne se taie pe lungime, dar nu până în capete, astfel încât să obţinem câte un buzunar.

Ardeii se coc şi se decojesc.

În fiecare buzunar se pun căte un ardei copt umplut la rândul lui cu caşcaval.

Pacheţelele se prind cu scobitori, ca sa nu iasă umplutura, apoi se presară cu sare şi piper.

Ouăle se bat ca pentru omletă, se adaugă sare şi puţină făină.

PachEţelele se dau prin făină, apoi prin ouăle bătute şi pesmet.

Se pun la prăjit în ulei până se rumenesc frumos.

Se servesc cu garnitură şi salată la alegere.


3. Piept de pui cu legume și sos picant

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 40 min
  • Gata in: 40 min

Ingrediente

  • 1 kg piept pui potriviţi
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ardei graşi ( verzi)
  • 1 ardei roşu
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare, piper negru şi alb
  • 4 roşii mari
  • 1 praf paprika
  • 5-6 linguri ulei de măsline

Preparare

1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se lasă să se zvânte. Se taie în felii subţiri ca pentru şniţel şi se prăjesc în tigaia încinsă cu ulei până capătă culoarea arămie.

2. După aceea se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate potrivit împreună cu ardeii tăiaţi fâşii destul de groase. Se lasă la înăbuşit aproximativ 15 minute, după care se adaugă spre sfârşit 2-3 linguri de apă caldă. Se condimentează cu sare şi piper după gust.

3. Separat se curăţă de codiţe roşiile, apoi se spală, se decojesc şi se pun la fiert cu sare, piper şi paprika. Se fierb până scad la jumătate, iar sosul capătă o culoare aurie.

4. Mâncarea se poate servi caldă cu lipie sau cu pâine prăjită.