04/10/2023

IMPOTRIVA CONSTRUIRII UNUI INCINERATOR DE DESEURI MEDICALE IN GIURGIU

DEPUTAT PSD DE GIURGIU – MARIAN MINA

Am spus-o de la bun început și repet: sunt ÎMPOTRIVA construirii unui incinerator de deseuri medicale periculoase si nepericuloase, deseuri animaliere si produse expirate farmaceutice si alimentare in incinta fostului Combinat Chimic – Giurgiu, și voi face tot ce depinde de mine, ca deputat, ca acest proiect să nu se realizeze. Pentru că sănătatea giurgiuvenilor NU este de vânzare!

Am fost primul parlamentar de Giurgiu care a luat public atitudine împotriva acestui incinerator și, mai mult decât atât, am cerut tuturor instituțiilor care pot lua măsuri să o facă. Am transmis interpelări la Ministerul Mediului, la Garda Națională de Mediu, dar și la Agenția pentru Protecția Mediului Giurgiu, în care am atras atenția asupra faptului că, din toate documentele expuse de către cei care vor să construiască incineratorul, NU reies informaţii esenţiale! Am cerut explicații despre toate neregulile grave ce reies din documentele respective. În plus, am anunțat public, încă din mai, faptul că și vecinii bulgari sunt revoltați și că vor protesta împotriva construirii incineratorului la Giurgiu, ceea ce se și întâmplă. Nu mă voi opri și voi face tot ce depinde de mine pentru a împiedica vânzarea sănătății giurgiuvenilor, de dragul unor interese meschine ale unor afaceriști și politicieni care nu au niciun scrupul!

De asemenea, condamn ferm atitudinea ipocrită și mincinoasă a unor parlamentari PNL de Giurgiu care vor să facă din acest subiect, atât de important pentru giurgiuveni, doar un titlu de glorie. Ei nu știu decât să se “urce pe cadavre” și sunt atât de disperați să mai câștige un vot, încât transformă totul într-o bătălie politică. În acest caz este vorba doar despre oameni, sănătatea și viața lor și despre cum putem să îi ajutăm. Pentru că de asta ne-au votat!