Situație disperată la DGASPG Giurgiu din cauza salariilor restante. Guvernul îi ignoră!

În conferința de presă de ieri, președintele Consiliului Județean, Marin Mina, a atras atenția asupra situației disperate în care se află angajații DGASPC Giurgiu, aproximativ o mie de persoane, care nu și-au primit salariile din luna aprilie și nu sunt șanse să-și primească drepturile salariale nici pe luna mai.

Situația a fost anticipată încă de la începutul anului motiv pentru care, președintele CJ, Marian Mina, în subordinea căruia se află Direcția de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu a informat Ministerul Muncii și către Ministerul Finanțelor  că bugetul alocat reprezintă doar circa 15% din nevoile DGASPC-ului și că acei bani ajungeau pentru cel mult patru luni.

De asemenea, în luna mai s-a revenit cu adrese către Prefectura Giurgiu care a fost informată despre imposibilitatea de a plăti salariile angajaților. Din păcate toate demersurile au fost inutile.

 ”Luna aceasta oamenii nu și-au luat salariile și nu știu dacă dacă le vor lua și luna viitoare. Împreună cu domnul director Lupu am făcut absolut toate demersurile pentru a rezolva situația, atât la la Prefectura Giurgiu cât și la Guvern. Am avut mai multe întâlniri cu doamna prefect și ”eminența cenușie” a Prefecturii, Vasile Mustățea. Au cerut o fundamentare vizavi de necesarul de bani. Le-am dat. Au mai cerut una. Rămăsese ca solicitarea noastră să fie înaintată la centru dar am senzația că nu i-a băgat nimeni în seamă acolo.

Guvernul ne tot impune să dăm bani la spitale, la sistemul de protecție socială zicând…o să vă dăm noi banii…o să facem…o să…Nimic nu s-a concretizat”.

Președintele CJ a mai precizat că că toate unitățile administrative au probleme din aceleați cauze:

”Sunt 28 de județe din țară care au probleme mari, iar ministrul Grindă, în loc să se ocupe de asta, se ocupă să dea afară oamenii din minister ca să le facă loc celor de la PNL. Știți, le place vorba  asta peneliștilor, și li se potrivește: au preferat să ia hrana de la gura copiilo, a bătrânilor, a asistaților social ca să-și plătească oamenii angajați în instituții publice.

Pe ei îi interesează să schimbe șefi de la deconcentrate în timp ce administrațiile locale intră în colaps. Nu ne răspund e nimeni, nici nu ne bagă în seamă, Guvernul joacă ping-pong cu noi.

Prezent și el la conferința de presă, directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu a spus:

”Vreau să îi mulțumesc președintelui CJ, Marian Mina, care a acordat aceeași atenție sistemului de protecție socială. Am avut echipamente de protecție, date de către CJ, dar acum sunt prezent aici pentru a vă transmite strigătul de ajutor al salariaților DGASPC Giurgiu, care vor să intre în grevă. Vă dați seama, au stat aproape o lună de zile în izolare, mulți dintre ei departe de familii, și acum răsplata lor este că nu își iau salariul. Nu vreau să îmi imaginez ce s-ar întâmpla dacă oamenii ăștia ar pleca în altă parte, și am rămâne cu beneficiarii singuri…Oricum, se zvonise că vor fi date stimulente inclusiv celor de la DGASPC-uri, dar iată că stimulentele promise sunt…nu vă luați salariul!”.

De asemenea directorul DGASG a mai spus că situația devine din ce în ce mai tensionată iar soluțiile întârzie să apară.

Trebie spus că în cadrul DGASPG Giurgiu sunt angajate 960 de persoane din necesarul standard de 1260.